Исландия - класически обиколен тур, отстъпка до 01.02.2016 (АРХИВИРАНА)


Цени от: 2015 евро
Продължителност: 9 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Исландия

Описание

31.07
Полет София - Лондон. Нощувка в хотел в района на летище.
01.08
Полет Лондон - Рейкявик. След пристигане се отправяме към Синята лагуна.
Синята лагуна е уникално образувание, естествен комплекс от геотермални басейни на обща площ от 5000 кв.м. Разположен е само на 25 км от Кефлавик /летището на Рейкявик/. Дължи името си на уникалния цвят на водата, която е смес от 2/3 морска и 1/3 сладка вода – изключително рядко срещана комбинация. Дъното и стените на лагуната са покрити с 60 хил. парчета лава, което я прави да прилича на естествено творение на природата. Водата на „Синята лагуна“ е известна по целия свят с лековитите си съставки: минерални соли (с успокояващ ефект), синьо-зелени водорасли (за подхранване и омекотяване на кожата) и бяла глина (с почистващ и ексфолиращ ефект). В почивния комплекс има медицински центрове, ресторант, бистро, сувенирни магазини. Една от причините Исландия да е „най–щастливото и зелено“ място в Европа за 2007г. е именно това невероятно кътче. Посетилите го вече твърдят, че е едно от най-романтичните места на острова. Престой около 2-3 часа.  
    Трансфер до хотела и настаняване в хотел 3***. Кратка програма за разглеждане на Рейкявик.  Нощувка. 
02.08 
     След закуска се отправяме към региона на Borgarfjordur.  Ще минем през тунела под Hvalfjordur.  Това е важна морска точка, ползвана от съюзниците по време на Втората световна война. Това е и китоловна станция до 1986г.  Именно тук трябва да се посети и очарователния водопад Hraunfossar., където водата пада от лавата в реката. Следващата ни спирка е при най-широкия топъл извор Deildartunguhver.
Продължаваме на север през долината Scagafjordur, в североизточната част на Исландия. Този район е известен с отглеждането на коне и сигурно ще можете да видите много от тях по ливадите. Нека да отделим малко време за да посетим музея в Glaumbar. Това е прекрасна реставрирана ферма за торф, една от малко запазените в страната. /входна такса/.
    Пътя ни продължава до Акурейри  - главния град на северна Исландия. Градът е само на 100 километра от полярната окръжност. Разположен е в голям фиорд, в подножието на високи планини и се захранва с геотермична енергия. Благодарение на  мекия и умерен климат, Ботаническата градина осигурява дом за над 2000 представители на флората от цял свят - всички оцелели без оранжерии. 
    Настаняване и нощувка в 3*** хотел в района на Акурейри.
03.08
    След закуска ще отпътуваме към района на езерото Myvatn, познато като едно от най-очарователните природни забележителности. По пътя ще се спрем при водопада Godafoss - Водопада на боговете, откъдето според легендите боговете още наблюдават благоденствието на държавата. Езерото Myvatn е несъмнено известно заради вулканичната активност  и Националния резерват за птици. Целия ден ще отделим на района на езерото, защото може да видим толкова много неща: живота на птиците, невероятни вариации на вулканични форми и различни геотермални дейности. Ще се разходим по мистериозните лава образования на Dimmubordir.  Ще посетим псевдо-кратери, серни ями и водни площи с бълбукаща тиня, лава лабиринти, които осигуряват подходящи условия за живот на богата растителност. Ще посетим района Krafla, където е имало серия от  вулканични изригвания в периода 1975 – 1984г.
    Прибиране и нощувка в хотела в района на Акурейри.
04.08
    След закуска отпътуваме за рибарското селище Husavik. След кратък престой продължаваме към Asbirgi. Това е подковообразен пролом, който със своите каменни стени и изобилна растителност е много приятно място за разходка или пикник.
    Следваме пътя на юг  и той ни отвежда до водопада Dettifoss, където ще почувствате трептенето на земята получено от силата на ледниковата  вода.
    Пътят продължава през лунния пейзаж на планинската област Modrudalur докато достигнем до плодородната долина Herao.
    Настаняване и нощувка в хотел 3***  в региона.         
05.08
    След закуска тръгваме да опознаем Източните фиорди. Извисяващите се планини, техните голи скални стени, набраздени от силите на времето и вятъра, се потапят вертикално в морето, за да се образуват великолепните Източни фиорди на Исландия. Ще отидем до Reydarfjorfur. В селцето има малък исторически музей за Втората световна война /входна такса/. Ще тръгнем по панорамния път по крайбрежието. В едно от селищата по пътя  живее собственикът на  известна колекция от различни видове скали и минерали/ входна такса/.                                                  

Продължаваме с посещение на Djupivogur. Това е град, чиято  история датира от 16-ти век, история свързана с риболова, търговията и културата на страната. 
     Настаняване и нощувка в хотел 3*** в района на Хофн . 
06.08
    След закуска напускаме региона на фиорда Hornafjordur и опътуваме на юг от най-широкия ледник на Европа - Vatnajokul.  Той е най-обширният масив от вечни ледове в Исландия, която често наричат Земя на леда и огъня. Огромният ледник покрива 8 420 кв. км, които представляват близо 1/12 от територията на цялата страна. Това което прави ледника необикновен е, че под леда, а понякога и сред него, има изтичане на лава и горещи езера. Има възможност срещу допълнително заплащане да се направи 40 мин. разходка с корабче. Тя ще ни даде възможност от близо да се възхитим на странно оформените парчета от айсберги с различна големина и форма. Те, разбира се, трайно са се откъснали и плуват близко до брега на морето.
     Национален природен парк Skaftafell е следващото място в Исландия, което трябва да се посети. Този оазис, заобиколен от ледници и черни пясъчници, предоставя  много туристически възможности. Може да се разходим до Skaftafell водопада или да се доближим до началото на ледника.
    След това пресичаме Skeiðarársandur - най-голямата равнина в Исландия, образувана от разтапянето на ледниците, през селцето Kirkjubaejarklaustur и полето от лава Eldhraun, преди да пристигнем в град Вик.
    А ако имате желание ще продължим към Dyrholaey, една 120 метрова птича скала, от която има страхотна гледка към южните брегове на Исландия. През лятото тук се намира и една от най-големите птичи колонии от морски папагали. 
    Настаняване и нощувка в хотел 3*** в  района на Вик. 
07.08 
    След закуска ще започнем нашата обиколка със селището Skogar и с посещението на водопада Skogar. Той е един от най-високите в Исландия. След това може да посетим и местният етнографски музей, който ще ни даде една добра представа за историята и традициите на местните хора. 
    Следващата ни спирка е при водопада Seljalandsfoss за да се разходим зад неговите води. 
    Сега дойде време и да посетим едно от най-интересните и известни места в страната – района Geisir. Именно този район със своите бълбукащи и кипящи топли минерални извори дава името на всички подобни в света. Ще посетим най-активния гейзер в района, Strokkur, бликащ на 15-35 метра в рамките на 5-6 минути. Преди земетресението от 2000г. е бликал с повече от 80 метра височина. 
    Преминавайки покрай езерото Laugarvatn продължава посещението на така наречения „Златен кръг на Исландия“. Едно от чудесата на света - парк Thingvellir, където Исландският Парламент заседава от 930 година до наши дни. Там може да се  види ефекта от движението на тектоничните плочи.  Ще продължим към „Златния водопад” Gullfoss, един от най-впечатляващите водопади в Европа. Там можете да видите стотици тонове ледена вода да падат вeличествено в дълбоко корито. 
    Настаняване и нощувка в хотел 3***  в Рейкявик.
08.08
    След закуска  трансфер до летище за полет Рейкявик – Лондон – София.

<span style="\&quot;color:rgb(255," 0,="" 0)\"="">Цена за ранни записвания до 01.02.2016г.: 2015евро 
Цена на човек в двойна стая:  2065 евро, при група от 14 туристи
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
14 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валидна лична карта или международен паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 50% от пакетната цена, доплащане – 30 дни преди отпътуване
*Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.
* Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените:
при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите
при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото
при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.

ВАЛУТА: 1 евро – 140,56 исландски крони /1 исландска крона – 0,01 евро


Информация за дати и цени

31.07.2016 г. 

Какво е включено в цената

 • самолетен билет София – Лондон – Рейкявик;
 • самолетен билет Рейкявик – Лондон – София;
 • трансфер летище – хотел – летище в  Рейкявик;
 • транспорт по маршрута и местен екскурзовод;
 • преводач придружител от фирмата;
 • 7 нощувки със закуски в Република Исландия;
 • 1 нощувка със закуска в района на Лутън/ Лондон

Какво не е включено в цената

 • медицинска застраховка с покритие 5000 евро – 20лв. за целия период;
 • летищни такси 350 евро /към 01.12.2015/;
 • вход Синя лагуна - 45 евро /вход и кърпи/;
 • Glaumbaer музей – 8 евро;
 • Petra stone колекция – 9 евро;
 • Jokulsarlon разходка с корабче – 35 евро;
 • Skagar музей – 11 евро;
 • доплащане за самостоятелна стая – 400 евро
ЕВРО ТОП ТУР ЕООД

Адрес: Пловдив, ул.четвърти януари № 28
Телефон: 032262264
Сайт: http://www.evrotoptour.com

Още оферти