ФЛОРЕНЦИЯ И ПИЗА -ТОП ОФЕРТА - есенни, предколедни, новогодишни оферти (АРХИВИРАНА)


Цени от: 650
Продължителност: 3 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Италия

Описание

Описание

"Флоренция е културната столица на света, в която се намират 50% от историческите забележителности на Италия и 25% от културното наследство на света. През 1865 год. е столица на Италия.
Флорентинците с гордост казват, че на всяка улица в града им е роден по един гений. Няма друго място на земята, в което да са живяли и творили толкова много велики хора. Във Флоренция не може да се степенуват нещата кое е най-значимото и кое по-малко, във Флоренция всичко е велико. Символът на Флоренция е лилията."


 

 „Божествената” Флоренция смайва своите посетители с величествените си дворци и катедрали, с многобройните си шедьоври на изкуството, пазещи спомена за Ренесанса, за епохата на славните Медичи и ненадминатите Микеланджело, Донатело и Ботичели. Флоренция наистина си заслужава! Убедете се сами!

1 ден

Трансфер до летище Букурещ от Варна и близки градове. Полет Букурещ-Пиза, пристигане в Пиза. Свободен следобед за разглеждане и снимки на Площада на чудесата - Катедралата, Баптистерията и Наклонената кула в Пиза. Трансфер Пиза - Флоренция. Нощувка във Флоренция.

2 ден  

Закуска. Туристическа обиколка на Флоренция с професионален гид на български език. Този изключително увлекателен четиричасов тур на Флоренция започва от централния площад на средновековния град, където се намират основните забележителности - Катедралата Santa Maria del Fiore, посветена на Света Богородица, Камбанарията на Джото и една от най-големите загадки на Флоренция, Баптистерият, Вратата на Рая. Ще продължим по тесните вити улички в квартала на Данте,  покрай Барджело (Bargello) - затворът който е плашел всички, а сега е един от най-известните в света скулптурни музеи, площад Санта Кроче (Santa Croce), който носи името на францисканската базилика, превърнала се в пантеон на известните флорентинци, като Микеланджело, Галилео Галилей, Макиавели, Росини и много други. Следва да видите Старият Мост (Ponte Vecchio) над река Арно или Мостът на златарите. Бронзовата статуя на глиган, така нареченото прасенце Порчелино (Porcellino), е обичана от всички, флорентинци и туристи. Обиколката ни ще завърши на Пиаца Синьория (Piazza della Signoria), свидетел на славното минало на Флорентинската република. Това е политическият център на града и едновременно скулпторна галерия под открито небе - статуя на Нептун от Амманати, Давид на Микеланджело, Отвличането на сабинянките от Джамболоня, статуи от Донателло и много други. На края на разходката ни, за да се потопите напълно в атмосферата на този чуден град, ви препоръчваме в малък типичен ресторант да опитате известната флорентинска пържола (Bistecca alla fiorentina) залята със зехтин и придружена с чаша червено вино Кианти.

Нощувка във Флоренция.

3 ден 

Закуска. Възможност за разглеждане на галерията Уфици с доплащане, един от най-старите и прочути музеи в света, където се съхраняват шедьоври на майстори като Джото, Ботичели, Леонардо да Винчи, Рафаел, Джордоне, Тициан и много други. 

Следобед възможност за посещение на Палацо Питти и Ренесансовите градини Боболи или посещение на Галерия на Академията с известни скулптори от Микеланджело, включително и невероятната статуя на „Давид.”

Палацо Питти е една от основните атракции на град Флоренция и е най-големият запазил се флорентински дворец, той е и един от най-големите музейни комплекси във Флоренция, подслонил е Галерия Палатина, Галерия за съвременното изкуство, Музей на среброто, Музей на порцелана, Музей на каретите и Галерията на костюма.

По желание посещение на голям outlet до Флоренция с целогодишни намаления до 70 %.

Нощувка във Флоренция.

4 ден 

Закуска. Един последен съвет,  преди да си тръгнете от Флоренция, минете под портика на Новия пазар. Не забравяйте да потриете за късмет носа на прословутото диво прасенце и да пуснете монета в устата му. Ако монетата премине през решетката, Флоренция ще ви донесе късмет.

Съветваме ви да продължите престоя си във Флоренция с още един-два дена, защото тя не се гледа на бързи обороти. Така ще можете действително да почувствате красотата, съвършенството и любовта, които бликат от нея, за да завладеят и вас.

Трансфер с шатъл бус до летище Пиза или до летище Болоня.  Полет Пиза-Букурещ или Болоня-Букурещ, трансфер от летище Букурещ до Варна и близките градове.
 

ФЛОРЕНЦИЯ, цени музеи:

Купола на Дуомо - 8 EUR (раб.време 8.30-19.00ч., събота 8.30-17.00ч. (затворен в неделя);
Баптистерий на Дуомо– 3 EUR (раб.време 14.00-19.00ч.);
Параклис на Медичите „Сан Лоренцо” – 6,50 EUR (раб.време 8.30-17.40ч., затворен в неделя;
Галерия Уфици – 6,50 EUR (при временни експозиции, таксата за вход се увеличава на 12,50 EUR) - раб.време 8.30-19.00ч., 8.30-18.00ч. неделя, почивен ден понеделник;
Галерия Академия – 6,50 EUR (раб.време 8.15-18.50ч., затворена в понеделник);
Двореца Пити – Галерия Палатина и галерията за модерно изкуство – 8,50 EUR EUR (при временни експозиции, таксата за вход се увеличава на 13 EUR) (раб.време 8.15 -18.50., затворен в понеделник);
Палацо векио – 6.50 EUR (раб.време 9 -19.00ч., затворен в четвъртък и всички религиозни празници);
Къща-музей Данте – 4 EUR (от 1 октомври до 31 март отворен от вторник до неделя от 10.00ч. до 17.00ч. , затворен - понеделник; от 1 април до 30 септември отворен всички дни от 10.00 до 18.00);
Църква-пантеон Санта Кроче - 5 EUR (работно време от понеделник до събота от 9.30 до 17.00 ч. и е затвотрена на всички църковни празници), Национален

ПИЗА:
Площада на чудесата – катедралата – безплатно, баптистерия + 1 музей – 5 EUR, кулата - 18 EUR (посещава се при определени от управата на музея условия – може да се окаже, че сте в Пиза и не можете да се качите на кулата).

Условия на плащане:

 • Цената на екскурзията е обвързана с цената на самолетните билети и наличните хотелски стаи  и централни апартаменти, затова е възможна промяна на пакетната цена. По-ранното записване за екскурзията Ви гарантира максимално ниска цена! /цена към 04/10/2016/
 • Начин на плащане: депозит – 50% от пакетната цена при резервация и сключване на договор; доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:

 • Лична карта или международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътащия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Информация за дати и цени

12.11. – 15.11.2016 – 650 лв.
10.12. – 13.12.2016 – 660 лв
29.12.2016 – 01.01.2017 – 715 лв.

Какво е включено в цената

 • Самолетен билет  Букурещ – Пиза – Букурещ с малък ръчен багаж
 • 3 нощувки със закуски във Флоренция в централен хотел 3* или луксозен апартамент в центъра на Флоренция без закуска – по желание
 • Туристическа обиколка на Флоренция с професионален гид на български език - мин. 6 човека

Какво не е включено в цената

 • Разходи от личен характер
 • Градска такса /заплаща се задължително / *
 • *Считано от 01 януари 2011г. Община Рим и Флоренция въведоха данък престой, city tax за туристите. Таксата се заплаща на място от клиента при настаняването. Размерът на таксата е в зависимост от звездите и категорията на хотела/апартамента :2-3 евро на човек на нощувка
 •  Медицинска застраховка
 • Трансфер до и от летище Отопени, Букурещ
 • Разходи за автобус от летището в Пиза до наклонената кула Пиза / 4 евро за отиване и връщане /, шатъл трансфер от летището Пиза до Флоренция и обратно  - 7,50 евро на посока, шатъл трансфер от Флоренция до летище Болоня  - 20 евро ( ако полетът на връщане е от Болоня )
 • Новогодишна вечеря - от 80 евро на човек

Доплащане за багаж:

голям ръчен багаж - 30 евро отиване и връщане,

чекиран багаж 23 кг. – 65 евро отиване и връщане

Дидона ЕООД

Адрес: бул.„ Княз Борис I“ 7, надп. ет. 1 9000 Варна
Телефон: 0895047288
Сайт: http://www.didonatravel.bg

Още оферти