САНКТ ПЕТЕРБУРГ И ПРИБАЛТИЙСКИ СЪКРОВИЩА С ПОЛЕТ ОТ БУРГАС! (АРХИВИРАНА)


Цени от: 1799.00 лева
Продължителност: 8 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: България

Описание

<div style="\\\\\\\\&quot;text-align:" center;\\\\\\\\"="">3 нощувки в Санкт Петербург и 4 нощувки на круизния кораб „Принцеса Анастасия“  със закуски и вечери
Маршрут:
Бургас-Санкт Петербург-Талин-Стокхолм-Хелзинки-Санкт Петербург-Бургас
Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Транспорт:
Самолет/ Круизен кораб
Дати на отпътуване:
06.05.2017
 
 ПРЕДИМСТВА НА ПРОГРАМАТА
 • Уникален маршрут, показващ великолепието на Санкт Петербург и Прибалтийските столици;
 • Добро съотношение качество – цена;
 • Професионално екскурзоводско обслужване;
 • Възможност да посетите няколко Прибалтийски столици, докатo се наслаждавате нa комфорта и екстрите на круизен кораб;
 • Възможност да разгледате най-интересните и посещавани забележителности в градовете по маршрута.
Първи ден
06.05.17 г. Излитане от летище Бургас с полет на Bulgaria Air в 17.50 ч. за Санкт Петербург. Пристигане на летище Пулково в 20.50 ч. Трансфер до тризвезден хотел. Нощувка.
 
Втори ден
07.05.17 г. Закуска. Освобождаване на стаите. Среща с екскурзовода. Автобусна обзорна екскурзия на Санкт Петербург – 3 ч.
В продължение на три часа ще се насладите на едно незабравимо пътешествие в историческия център на Санкт Петербург и най-забележителните места на града. Ще се запознаете със световноизвестни туристически обекти, каквито са Казанската катедрала, Ермитажът, Храм „Възкресение Христово“. Ще имате възможност да се насладите на удивителните архитектурни творения, както и да се разходите по Дворцовия и Исакиевския площади.
Обзорната екскурзия ще ви даде първи впечатления и насоки за града и неговите съкровища. Макар и за краткото време на обзорната екскурзия, нашият лицензиран екскурзовод с богат опит ще ви разкрие любопитни тайни за културната столица и ще отговори на вашите въпроси.
По време на екскурзията ще видите почти цялата историческа част на града:
                       • Исакиевски площад                                                                          
• Казанската катедрала                                         
• Дворцовия площад
• Ермитажа                                                       
• Храм „Възкресение Христово“
 • Домът на Петър Първи
• Петропавловската крепост
В 15.00 ч. трансфер до круизния кораб „Принцеса Анастасия”. Регистрация и настаняване в каютите.                                          
                                                               ****************************************************************
Круизен кораб Принцеса Анастасия -  Princess Anastasia — това е съвременен круизен кораб, с възможност да приеме на борда си 2353 пасажери. Разполага със 834 каюти от различен клас. За любителите на нощния живот на кораба има два ресторанта - шведска маса и А ла Карт, барове, дискотеки, Шоу програма. Инфраструктурата му включва още детски площадки, SPA, фитнес зала, казино, кинотеатър, магазин Duty Free, лекарски кабинет. В цената на екскурзията е включено
настаняване в каюти В2. Разположение на каюта В2: на палуба 4, 5 или 6, над ватерлинията, каютите са без прозорец, с климатик, баня с душ.
                                                              *****************************************************************
18.00 ч. отплаване от Санкт Петербург за Талин. Вечеря. Време за разходка и разглеждане на круизния кораб. Нощувка.
Трети ден
08.05.17 г.   Закуска. В 12.30 ч. пристигане в Талин. Свободно време или по желание обзорна пешеходна туристическа обиколка на столицата на Естония при група от мин. 10 човека.
ОПИСАНИЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА
Продължителност: 2 часа
Стойност:  билет за деца и за възрастни - 15 евро (деца от 0-2 год. - безплатно)
Старият Талин е съвършено уникално място за Европа, именно тук е запазена крепостна стена още от средновековния период.
По време на екскурзията ще посетите всички обекти, свързани със средновековната история на града: запознанство с Горния и Долния град, излаз на панорамни площади, от които се открива изглед към Стария и съвременния Талин. Ще видите сградата на Естонския парламент и православната Катедрала "Св. Александър Невски", ще се разходите по тесните калдъръмени улички на стария град до Кметския площад, където ще завърши екскурзията. Свободно време за самостоятелна разходка.
Връщане на кораба в 17.00ч. В 18.30ч. отплаваме за Стокхолм. Вечеря. Нощувка.
Четвърти ден
09.05.17 г.  Закуска. В 09.30ч. пристигане в Стокхолм. Свободно време или обзорна  пешеходна екскурзия на средновековния Стокхолм - при група от мин. 10 човека.
ОПИСАНИЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА
Продължителност: 1 час 
Начало: 10.30 ч.
Стойност:  билет за деца и за възрастни - 15 евро (деца от 0-2 год. - безплатно)
В цената на екскурзията влиза трансфер от и до пристанището и екскурзовод.
Обиколката ще започне с Кралския дворец в сърцето на кралска Швеция. Ще се запознаете с историята  на държавата и средновековния град. Екскурзията ще продължи пеша по тесните средновековни улици на Стария град.
Как са живели хората през Средновековието, бил ли е лек животът в градовете в този период или напротив, какъв е бил рискът от вражески нападения или нашествие на чумни епидемии? По време на тази екскурзия ще узнаете отговорите на тези въпроси.
Екскурзоводът ще Ви разкаже за най-интересните моменти от историята на страната, свързани със строителството на Кралския дворец в средата на XVIII век  и разбира се историята на шведско-руските отношения през изминалите столетия.
Пешеходната екскурзия завършва на една от най-старите улици в Стокхолм – търговската улица (Köpmangatan), първите данни за съществуването й от писмени източници са от началото на 14 век. След края на екскурзията можете да обядвате в един от ресторантите на Стария град или да продължите самостоятелната си обиколка. 
Свободно време. В 16.00ч. връщане на кораба. Отплаване в 17.30ч. за Хелзинки. Вечеря. Нощувка.
           
               Пети ден
10.05.17 г.  Закуска. В 11.30 ч. пристигане в Хелзинки.  Свободно време или Обзорна  пешеходна екскурзия на Хелзинки при група от мин. 10 човека.
    ОПИСАНИЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА
Продължителност: 2 часа
Цена:  билет за деца и за възрастни - 15 евро (деца от 0-6 год. - безплатно).
До много от интересните и уникални места в центъра на финландската столица не може да се стигне с автобус. За да се запознаете с града, ние ви предлагаме пешеходна разходка. От западната порта ще стигнем до известния пазар Hietalahti, сградата на Политехническия институт и музея на изкуствата Sinebrychoff Art Museum. След това ще отидем до Старата църква (Vanhakirkko) на главната улица, ще видим прекрасно съхранения ансамбъл на казармения площад, паметника на поета Рунеберг, къщата с химерите на Александринска улица. От Александринска улица ще стигнем до основната сграда на Университета, Сенатския площад нашата разходка ще завърши в сърцето на столицата - централния пазарен площад. По време на обиколката ще имате възможност да спрете за почивка и снимки.
Маршрут: Западната Порта – Пазарния площад Hietalahti – Булевардната улица – Старата църква (Vanhakirkko) – Казармения площад – булвард Еспланада –Домът с химерите – Сенатският площад – Централния пазарен площад.
В 18.00 ч. връщане на кораба. В 19.00 ч. отплаване за Санкт Петербург. Вечеря. Нощувка.
Шести ден
11.05.17 г. Закуска. 09.00 ч. пристигане в Санкт Петербург. Свободно време или по желание екскурзия до Ермитажа:
ОПИСАНИЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА
Продължителност: 2 часа
Цена:  билет за деца и за възрастни – 20 евро.
Посещение с екскурзовод на Ермитажа, където се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, в това число уникални произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Микеланджело и др. Музеят е грандиозен дворцов ансамбъл, изграден в бароков стил, разположен на брега на река Нева - официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. Първоначално картините били изложени в няколко зали на двореца, които по-късно били наречени „Ермитаж” ( от френски-уединение).
 
При Николай I сбирката се обогатява и се предлага за посещение от широката публика. В Ермитажа се намират богати колекции от паметници на древногръцката, античната и средновековната култури, изкуството на Западна и Източна Европа, археологически и художествени паметници на Азия, на руската култура на 6-19 век.
Вечерта ви предлагаме разходка до подвижните мостове на река Нева и посещение на Петропавловската крепост.
ОПИСАНИЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА
Продължителност: 2 часа
Начален час на екскурзията – 00.30 ч.
Цена:  билет за деца и за възрастни – 35 евро.
Екскурзията по вода под вдигнатите мостове и града, окъпан в нощни светлини, са главната атракция на Санкт Петербург. Подвижните Невски мостове са символ на града.
Едно незабравимо изживяване и 105 минути романтика, приказни гледки и уникално приключение!
Има много неща, които е невъзможно да видиш през деня – а именно удивителната светлинна илюминация над Дворцовия площад, спиращото дъха осветление на Администратейството, но разбира се основното най-впечатляващото зрелище си остава отварянето на Невските мостове.
Забележителности: Петропавловската крепост, стрелката на Василевския остров, Зимния дворец, Мраморния дворец, крайцер «Аврора», Лятната градина, Дворцовия площад, Зимния канал, Ростралните колони, Кунсткамера-Музей по антропология и етнография Петър Велики.
Уникалността и великолепието на нощната разходка ще оставят в съзнанието ви приказни картини. Една екскурзия, която никога няма да забравите.
               Седми ден
12.05.17 г.   Закуска. Свободно време или Екскурзия до Петерхов и Кронщат с включен обяд.
ОПИСАНИЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА
Продължителност: 10 часа
Начален час на екскурзията – 09.00 ч.
Цена:  билет за деца и за възрастни – 45 евро.
Посещение извънградския дворец на Петър Първи  - Петерхоф, намиращ се на 30 км от Санкт Петербург. Дворецът превъзхожда по великолепие френския Версай и е наричан още “столицата на фонтаните”. Ансамбълът е разположен на брега на Финския залив върху тераси, издигащи се една над друга. Ще се разходите сред прекрасни паркове, преливащи един в друг и великолепни каскади. Ще разглеждате Големия Дворец, който е главната архитектурна ценност на Петерхоф и гледа към Балтийско море.
Кронщат е градът - паметник на морската слава на Русия. По време на екскурзията ще се запознаете с военно-морския град, основан от Петър Велики.
През 1990 г. историческият център на града влиза в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО като съставна част на обекта „Исторически център на Санкт Петербург и свързани с него комплекси паметници“).
Кронщат е известен с уникалната историческа архитектура и е най-добрият свидетел на много важни исторически събития в Русия.
Ще видите паметниците на руски мореплаватели и Петър I, все още действащия Петровски сух док, знаменития Кронщатски футщок (измерител на морското ниво), църквата и адмиралтейството.
Връщане в хотела около 19:00 часа. Нощувка.
Осми ден
13.05.17 г.    Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време или по желание автобусна екскурзия до музея Карл Фаберже.
                       ОПИСАНИЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА
Продължителност: 3 часа
Цена:  билет за деца и за възрастни – 26 евро.
Посещение на музея на „Фаберже” в Шуваловския дворец с екскурзовод. Музеят „Фаберже“ в Санкт Петербург е първият частен музей в Русия и притежава изключителна сбирка от произведения на руското ювелирно и декоративно изкуство от XIX — XX в. В основата на музейната сбирка е най-голямата в света колекция на бижутерско изкуство на Карл Фаберже, която включва девет от знаменитите великденски яйца, създадени за двамата последни руски императори Александър III и Николай II. Всичките 9 яйца са удивителни шедьоври на бижутерското изкуство и имат стойност не само като предмети с най-високо ювелирно майсторство, но също и като исторически артефакти. В момента колекцията на музея съдържа над 4000 експонатa, сред които освен известните великденски яйца има множество изящни предмети от всякакъв вид - бижута, скъпоценни галантерийни изделия, съдове, интериорни и култови предмети, произведения с имперска символика, създадени от порцелан, стъкло, скъпоценни и полускъпоценни камъни, благородни метали, ненадминати по оригиналност на идеите и майсторство на изработката.
 Около 17.30ч трансфер до летище , полет F 614 на BG Air за Бургас в 21:40ч.


ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ МИНИМУМ 25 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ И ЩЕ БЪДЕ ПОТВЪРДЕНА НАЙ-КЪСНО МЕСЕЦ ПРЕДИ ЗАМИНАВАНЕТО. ПРИ ОТПАДАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО ПОРАДИ НЕДОСТИГАНЕ НА МИНИМАЛНИЯ БРОЙ ЗАПИСАНИ СУМАТА, ВНЕСЕНА КАТО ДЕПОЗИТ, СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА В ПЪЛЕН РАЗМЕР.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Цените на автобусните екскурзии включват входни такси за посещаваните забележителности. Екскурзиите в Санкт Петербург се провеждат на български език, а останалите екскурзии ще бъдат преведени на място от представител на фирмата.
Теди Кам ЕООД предлага на своите клиенти и застраховка „Отказ от пътуване“ - от 2% или 3%, за повече информация попитайте в офисите ни.
Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗД ЕВРОИНС АД” или „Групама Застраховане“ ЕА.
Теди Кам ЕООД е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” с „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица  № 03700100000920.
 

Информация за дати и цени

<div style="\\\\\\\\&quot;text-align:" center;\\\\\\\\"="">Дати на отпътуване:
06.05.2017 г.
Цени и условия
   ЦЕНА НА ЧОВЕК – 1799 лв.
      (При настаняване в двойна стандартна стая и двойна каюта тип-В2)                       

Условия за записване:
 • Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.
 • Депозит в размер на 40% от сумата на човек.
 • Доплащане до 20 дни преди заминаването.
 
Анулация:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
 • до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка;
 • от 59 дни до 21 дни - 50% от сумата по договора;
 • от 20 до 0 дни: 100 % от целия договор;
 
Необходими документи при записване:
 • Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването;
 • Руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат;
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
                       ЗА ВЪПРОСИ И РЕЗЕРВАЦИИ:
                       Теди Кам ЕООД
Бургас, ул. 6ти Септември, 8
телефон: +359 56 844202; + 359 56 844200
мобилен: +359 895 713 869; +359 893 380 432
email: travel@teddykam.com; outgoing@teddykam.com

 

Какво е включено в цената

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- Самолетен билет полет Бургас-Санкт Петербург-Бургас с чекиран багаж до 23кг и включени летищни такси;
- 3 нощувки със закуски в Санкт Петербург – хотел "Камея" 3* (http://www.cameohotel.ru/) или подобен;
- 4 нощувки със закуски и вечери на круизния кораб „Принцеса Анастасия” (http://www.naparome.ru/princess_anastasia.html) в двойни каюти В2;
- Трансферите за целия престой;
- Обзорна автобусна екскурзия в Санкт Петербург на български език;
- Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за лица до 65г;
- Лицензиран местен екскурзовод по целия маршрут на български език;
- Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат.
 

Какво не е включено в цената

                        ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Лични разходи;
- Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65г. – 20 лв.
- Доплащане за издаване на експресна поръчка за виза – 60 лв.
- Доплащане за единично хотелско настаняване и единично настаняване на круизен кораб – 236 евро/462 лв.
- Пешеходна екскурзия в Талин – 15 евро/човек, при минимум от 10 туриста;
- Пешеходна екскурзия в Стокхолм- 15 евро/човек, при  минимум от 10 туриста;
- Пешеходна екскурзия в Хелзинки – 15 евро/човек при минимум от 10 туриста;
- Автобусна екскурзия Петергхоф и Кронщат с включен обяд  - 45 евро/ човек при минимум 20 туриста;
- Автобусна екскурзия до Ермитаж 20 евро/човек, при минимум 20 туриста;
- Автобусна екскурзия до музея „Карл Фаберже” 26 евро/човек, при минимум 20 туриста;
 
 
Теди Кам ЕООД

Адрес: гр. Бургас-8000, ул. " Шести Септември " 8
Телефон: 0035956844200; 00359893380432
Сайт: http://www.teddykam.com

Още оферти