САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ ЗА 3 НОЩУВКИ И ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК С ГАРАНТИРАНИ ЦЕНИ И МЕСТА (АРХИВИРАНА)


Цени от: 719 лв.
Продължителност: 4 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Италия

Описание

София – Рим – Тиволи – Рим – София
Присъединете се към нас в една невероятна одисея,  преоткривайки 2000 годишната история на цивилизацията,  опознавайки Рим - "Вечният град".

ПРОГРАМА:Ден 1 София - Рим

В 7.30 ч отпътуване от Терминал 2 на летище София с полет на авиокомпания "Bulgaria air" за Рим. В 8.50 ч - кацане на летище Фиумичино в Рим. Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2½ ч.): Върховният Касационен Съд; площад "Кавур"; Замъкът "Сан`т Анджело" – построен от император Адриан,  за негова гробница,  и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата "Санта Мария ин Козмедин",  известна с мраморния си релеф "Устата на истината"; Авентинският хълм; "Циркус Максимус"; Палатинският хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада FAO към ОН; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълмът Ескулино с Domus Aurea – златният дом,  построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума - най-големият амфитеатър от древноримската епоха. Посещение на църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин - Кирил Философ. Панорамната обиколка продължава към площад "Венеция"; Колоната на Траян - уникален паметник,  покрит със спираловидни релефи; националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата "Санта Мария ин Арачели"; сградата на римската община; Капитолийските музеи. Посещение с местен екскурзовод на български език на Ватикана: базиликата "Свети Петър" - най-голямата ренесансово - готическа катедрала в християнския свят,  в чието строителство участие взимат архитекти като Браманте,  Микеланджело,  Рафаел и др. Настаняване. Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

Ден 2 Рим

Закуска. Свободно време в Рим - необходимо е ползване на градски транспорт или туристическа програма по желание:
1. Пешеходна разходка с местен екскурзовод "Римските площади" - необходимо е ползване на градски транспорт: площад "Испания",  където в миналото са живели много известни личности като Байрон,  Гьоте,  Стендал,  Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град и църквата "Санта Тринита дей Монти"; фонтанът "Ди Треви",  който е най-известния и най-красивия в цяла Италия,  шедьовър на бароковата архитектура,  в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Пантеонът; площад "Навона". Свободно време.
2. По желание посещение на Ватиканските музеи с екскурзовод на български език,  където ще видите богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство,  религиозни книги и документи,  разкриващи развитието на католицизма и целия свят,  едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивилизация; Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

Ден 3 Рим - Тиволи - Рим

Закуска. Свободно време в Рим – необходимо е ползване на градски транспорт или туристическа програма по желание:
1. Посещение на галерия "Боргезе" с местен екскурзовод на български език - уникален музей,  разположен в едноименния живописен парк,  който е посветен на скулптурата и едновременно с това разполага с картинни шедьоври на прочути майстори като Леонардо да Винчи,  Веронезе,  Рафаело,  Тициан,  Рубенс и др - необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време.
2. По желание полудневна екскурзия до Тиволи - малко средновековно градче,  някогашна резиденция на древните римски аристократични семейства и императори,  родно място на много художници и музиканти. Посещение на вила "Д`есте",  прочута със своите градини,  включени в списъка на ЮНЕСКО. Нощувка.

Ден 4 Рим - София

Закуска. Трансфер до летището. В 09.30 ч - полет на "Bulgaria air" за София. 12.20 ч - пристигане на летище София (Терминал 2) (за дата на отпътуване 21.05.2016 г. полетът се изпълнява от авиокомпания "Wizz air" със следното полетно разписание - 13.40 ч. отпътуване от летище Чампино в Рим,  16.20 ч. - кацане на летище София (Терминал 1).

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ:

16.07.2016,  ПОТВЪРДЕНА ДАТА – 719 лв
30.07.2016,  ПОТВЪРДЕНА ДАТА – 719 лв
13.08.2016,  ПОТВЪРДЕНА ДАТА – 719 лв
27.08.2016,  ПОТВЪРДЕНА ДАТА – 719 лв
24.09.2016,  ПОТВЪРДЕНА ДАТА – 859 лв
08.10.2016,  ПОТВЪРДЕНА ДАТА – 779 лв
15.10.2016,  ПОТВЪРДЕНА ДАТА – 779 лв


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет и летищни такси София - Рим - София на авиокомпания "Bulgaria Air"

Групов трансфер летище - хотел - летище

3 нощувки със закуски в хотел 4* от веригата Seb Raeli в центъра на Рим

Посрещане на летището в Рим

Панорамна обиколка на Рим с местен лицензиран екскурзовод на български език

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

Водач от България по време на екскурзиятаЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Такса престой в Италия,  която се заплаща на рецепцията на всеки хотел: 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)

Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод на български език

Пешеходна разходка с местен екскурзовод до Римските площади

Посещение на галерия "Боргезе" с местен екскурзовод на български език

Полудневна екскурзия до Тиволи с местен екскурзовод на български език

Слушалки по време на туристическата програма в Рим (3 EUR на турист за всяка екскурзия)

Входни такси за базиликата "Св. Петър" (1, 5 EUR),  купола на катедралата "Св. Петър" (5 EUR) и Колизеума (12 EUR)

Входна такса за вила "Д`есте" (11 EUR) в Тиволи

Входни такси за други музеи,  обекти и прояви,  посещавани по желание

Градски транспрот в Рим (1, 5 EUR - еднопосочен билет,  6 EUR карта за 24 часа)ДОПЛАЩАНИЯ:

Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация,  входна такса,  ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод) на турист при минимум 15 туристи – 60 – 75 лв

Пешеходна разходка с местен екскурзовод до Римските площади на турист при минимум 15 туристи – 29 лв

Посещение на галерия "Боргезе" с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация,  входна такса,  ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод) на турист при минимум 15 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 24. Моля,  резервирайте услугата своевременно – 35 – 65 лв

Полудневна eкскурзия до Тиволи с екскурзовод на български език (без включена входна такса за вила "Д`есте") на турист при минимум 15 туристи – 69 лв

Пълноцветен пътеводител за Италия на български език на National Georgraphic 399 стр. – 24.90 лв

Пълноцветен пътеводител за Рим на български език на National Georgraphic 270 стр. – 19.90 лв

За лица над 69 г. има доплащане за завишена застрахователна премия,  което автоматично се добавя в резервационната система.


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Градската управа на Рим,  въведе с цел подобряване на обслужването на туристи и подобряване на инфраструктурата на града,  нова туристическа такса. Тази такса не се включва в туристическите пакети и се заплаща на място от туристите в края на техния престой. Таксата е в размер както следва: 2-3 EUR на нощувка на турист в хотел 1/2/3* и 4-6 EUR на нощувка на турист в хотел 4*.

Туристическата програма по целия маршрут се изпълнява на български език.

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата,  е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване,  тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Часово време: България 12 ч. Италия 11 ч.МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания,  свързани с пътуването.ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани,  пътуващи за страната,  е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.


Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.


Туроператор и турагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ООД притежава удостоверение за туроператорска дейност № 7039 /18.01.2013 година и е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма със застрахователна полица № 13160153120000014 от ЗАД „Алианц България”,  бул."Княз Дондуков" № 59,  София 1504 за „Отговорност на туроператора”.ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави


 

 

 

 


ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ООД

Адрес: София 1606, ул. "Лайош Кошут" № 7
Телефон: 02-8220923, 0888-420114, 0894-311060, 0878-829618
Сайт: http://www.flybg.bg

Още оферти