Рио де Жанейро, водопадите Игуасу, Буенос Айрес, Патагония, Амазония, 22.02.2016; 18.04.2016; 14.11.2016- самолетна екскурзия от София (АРХИВИРАНА)


Цени от: 3720 евро
Продължителност: 15+ дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Аржентина, Бразилия

Описание

Екскурзии

Рио де Жанейро, водопадите Игуасу, Буенос Айрес, Патагония, Амазония - самолетна екскурзия от София

23 дни / 19 нощувки

Транспорт: самолет

Дати: 22.02.2016; 18.04.2016; 14.11.2016

Цена: 3720 EUR

 

 

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИО ДЕ ЖАНЕЙРО, ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ, БУЕНОС АЙРЕС, ПАТАГОНИЯ И АМАЗОНИЯ

22.02.2016 - 3720.00 €

18.04.2016 - 3720.00 €

14.11.2016 - 3720.00 €

 • 1 ДЕН
 • Среща в 12.30 ч. на летище София, Терминал 2 пред гише Информация. В 14.35 ч. - самолетен полет София – Лондон с “British Airways”. Пристигане в Лондон в 16.00 ч. В 21.55 ч. - полет Лондон – Буенос Айрес.
 • 2 ДЕН
 • Пристигане в Буенос Айрес в 07.35 ч. местно време. Трансфер от международното летище до летище, откъдето в 14.25 ч. - самолетен полет Буенос Айрес - Ел Калафате с “LAN”. Пристигане в Ел Калафате в 17.50 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Ел Калафате е чаровен туристически град, разположен на езерото Аржентино. Свободно време с възможност да вкусите превъзходно агне на барбекю или типичен аржентински стек с най-известните аржентински вина. Нощувка в Ел Калафате.
 • 3 ДЕН
 • Закуска. През този незабравим ден Ви се предлага целодневна екскурзия до величествения глетчер Перито Морено в Националния Парк “Лос Гласиарес”- единственият глетчер в света, който бавно се придвижва, докато не стигне брега. Нощувка в Ел Калафате.
 • 4 ДЕН
 • Закуска. Екскурзия до езерото Лаго Аржентино с посещение на глетчерите Онели, Спегазини и Упсала и плаване сред множество свободно носещи се айсберги. За тези от Вас, които искат да направят „мини-трекинг” из ледника Перито Морено (по желание срещу допълнително заплащане и само за туристи до 60 год. възраст), предлагаме следното: Едно от най – интересните изживявания, които ледникът предлага на своите туристи, е есктремната разходка, започваща от залива Бажо лас Сомбрас, намиращ се на 8 км от самия ледник. От там пътувате с лодка около 20 мин. и слизате на отсрещния бряг, където след 30-минутна разходка през гората достигате ледника. Преди да започне разходката по него, ще ви бъдат раздадени специални шипове, които да сложите под обувките си. Самият тур продължава час и половина и е екстремен, тъй като имате възможността да се разхождате директно върху леда, по върховете и долините на ледника Перито Морено, както и да се насладите на невероятните гледки, разкриващи се пред Вас. На връщане, след 30-минутна разходка из тучната гора Магалик, в 16:00 ч. ще отплавате обратно за залива Бажо де лас Сомбрас. Връщане в Ел Калафате. Нощувка в Ел Калафате.
 • 5 ДЕН
 • Закуска. Свободно време. В 11.00 ч. трансфер до летището. В 13.10 ч. - самолетен полет Ел Калафате – Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес в 16.08 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Буенос Айрес.
 • 6 ДЕН
 • Закуска. Свободен ден в Буенос Айрес, като с екскурзоводa на ТА ще разгледате забележителности, които не са включени в обиколката. Нощувка в Буенос Айрес.
 • 7 ДЕН
 • Закуска Свободно време до обяд. След обяд от 14.00 ч. - панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес – разглеждане на чаровния квартал „Ла Бока”, родното място на тангото, „Пласа де майо” с Каса Росада, Катедралата, Кметството, сградата на Националната банка, театър Колон (само отвън), Гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, Палермо с фото-стоп на площада на Обединените нации и др. Вечерта – свободно време. Нощувка в Буенос Айрес.
 • 8 ДЕН
 • Закуска. Свободен ден в Буенос Айрес или по желание - екскурзия до ранчо и среща с гаучоси в пампата (тръгване в 09.00 ч. сутринта), където ще имате възможност да участвате или наблюдавате обяздване на коне, да наблюдавате шоу на гаучосите с танци и да опитате от чая мате. Очаква ви вкусен обяд със специалитети на гаучосите и напитки. Връщане в хотела около 17.00-18.00 ч. Нощувка в Буенос Айрес.
 • 9 ДЕН
 • Този ден Ви се предлагат по желание: 1. Еднодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео с включена туристическа обиколка. Ранна закуска. Тръгване от хотела в 06.15 ч. В 08.00 ч. – отплаване с кораб от пристанището на Буенос Айрес. В 11.00 ч. - пристигане в Монтевидео. Следва туристическа обиколка: Площада на свободата (Независимостта), Сградата на Парламента. Обиколката продължава с посещение на аристократичния квартал на Монтевидео, Крайбрежния булевард с хубавите плажове. Имате възможност да се наслаждавате на панорамата на града. В 17.00 ч.- посещение на шопинг центъра “Пунта Каретас”. В 18.00 ч.- трансфер до пристанището. В 19.00 ч. – заминаване за Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес около 23.00 ч. или 2. Еднодневна екскурзия с ферибот до Колония дел Сакраменто (Colonia del Sakramento) - бившата португалска да Сакраменто Colonia е град в югозападната част на Уругвай, от Рио де ла Плата, с лице към Буенос Айрес, Аржентина. Това е най-старият град в Уругвай и столица на областта Колония. Тя има население от 21 714 (при преброяване през 2004 г.). Той е известен със своите исторически места, част от световното културно наследство. Модерната Колония дел Сакраменто произвежда текстилни изделия и има зона за свободна търговия, в допълнение към политехнически център и различни правителствени сгради. Нощувка в Буенос Айрес.
 • 10 ДЕН
 • Закуска Този ден Ви се предлага, по желание - екскурзия с корабче по река Тигре до мястото, наречено “Тигре и Делта”. Пътува се с автобус до гр.Тигре, откъдето се прави разходка с корабче по р.Тигре и делтата на р.Парана. Очаква ви едно изключително приятно пътуване между острови с хубави вили и къщи. Корабчето минава през екзотични заливи и пампа, като дава възможност за евентуална среща с представителите на местната фауна. В ранния следобед се връщаме в хотела. Възможност за разходка в централната част на града с пешеходната улица „Флорида”, където ще имате възможност да се насладите на танцуващи по площадите майстори на аржентинското танго, на редица красиви сгради и множество магазини. Вечерта, по желание – посещение на изключително интересното танго шоу „Мистър Танго”. Нощувка в Буенос Айрес.
 • 11 ДЕН
 • Закуска. Този ден имате свободно време, като с екскурзовода на ТА ще имате възможност да се разходите в елегантния квартал Реколета или Палермо или в стария, чаровен квартал Ла Бока. В 17.00 ч. - трансфер до летището и в 19.05 ч. - полет Буенос Айрес - Игуасу. Кацане в Игуасу в 20.50 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Игуасу.
 • 12 ДЕН
 • Закуска. Този преди обяд Ви се предлага, по желание - екскурзия до Парагвай с корабче и посещение на индианско селище или свободно време с възможност за плаж край басейна на хотела, разположен в тропически парк с екзотични птици. Следва посещение на най-впечатляващите водопади в Южна Америка от бразилска страна. Възможност за участие в макуку сафари - разходка с моторница под водопадите (по желание). Имате уникалната възможност за полет с хеликоптер над водопадите Игуасу (по желание). Нощувка в Игуасу.
 • 13 ДЕН
 • Закуска. Посещение на Птичия парк, където ще видите на живо най-интересните птичи представители на фауната на Южна Америка. След обяд - разглеждане на водопадите от аржентинска страна. Вечерта, по желание - посещение на шоу програма с типичните танци на Бразилия, Парагвай и Аржентина (с включена вечеря). Нощувка в Игуасу.
 • 14 ДЕН
 • Закуска. В 08.00 ч. - трансфер до летището и в 09.30 ч. - полет Игуасу – Рио де Жанейро. Кацане на летището в Рио в 11.25 ч. Трансфер до хотела и настаняване. След обяд с метро или автобус (градски транспорт) се посещава Ботаническата градина (като входа се плаща допълнително), една приятна разходка във флората на Южна Америка. Продължаваме към квартала Сан Кристово, където се намира Кралския Дворец. Възможност за снимки. Вечерта - възможност за разходка по Копакабана, един от най-известните плажове в света, посещение и разглеждане на хотел „Копакабана палас”. Нощувка в Рио де Жанейро.
 • 15 ДЕН
 • Закуска. Туристическа обиколка “един ден в Рио” с местен екскурзовод и превод на български език - забележителностите в центъра на града Сградата на „Театро мунисипал”(”Teatro Municipal”), Сградата на Кметството, Сградата на „Банко ду Бразил” (”Banco du Brasil”) и др., кварталите Копакабана, Ипанема, Леблон, планината Сера де Кариока, която е част от Националния парк Тиджука, където на хълма Корковадо е разположена статуята на Исус Христос - символът на града. Обяд в ресторант в квартала Копакабана, по време на който ще имате възможност да опитате типичните ястия за Бразилия. След обяд – посещение на най-известния стадион в света Маракана, където имате възможност да посетите Музея към стадиона, да влезете в съблекалните и вътре в стадиона, изкачване с два кабинкови лифта до хълма „Захарната глава”, откъдето се открива най-красивата гледка към залива Гуанабара, в който живописно е разположен града. Вечерта, по желание - посещение на изключително интересното шоу „Платаформа”, където ще се насладите на ритмите и пищните костюми на самбата, ще се пренесете във времето на Карнавала в Рио. Нощувка в Рио де Жанейро.
 • 16 ДЕН
 • Закуска. Този ден Ви се предлага, по желание – еднодневна екскурзия до Петрополис, където се намира бившата лятна Резиденция на двамата бразилски императори Педро І и Педро ІІ. Следва разглеждане на Двореца и китното градче Петрополис. Връщане в хотела в Рио де Жанейро към 16.00 ч. Свободно време с възможност за посещение на световно известната фабрика за скъпоценни камъни „Щерн”. Ще Ви бъде показана обработката на скъпоценните камъни и ще посетите шоу-рума, където може да си купите произведения на фабриката. Нощувка в Рио де Жанейро.
 • 17 ДЕН
 • Закуска. Свободен ден с възможност за плаж или по желание – екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс – зеленото крайбрежие и разходка с корабче до един от тропическите острови (с включен обяд). Привечер - връщане в Рио де Жанейро. Вечерта - разходка по най-известния плаж в света Копакабана, където може да пийнете типична бразилска напитка или да вечерятe. Нощувка в Рио де Жанейро.
 • 18 ДЕН
 • Закуска. Полет Рио де Жанейро – Манаус. Манаус е град в Бразилия, столица на щата Амазонка. Разположен е на устието на река Рио Негро в река Амазонка. Той е един от най-големите усамотени и недостъпни градове в света. Трансфер до лоджа в Амазонската джунгла. Вечерта, по програма на лоджата – екскурзия с наблюдаване на алигатори. Вечеря и нощувка в лоджа в джунглата.
 • 19 ДЕН
 • Закуска. Активности в джунглата, предлагани по програма на лоджата – разходка в джунглата, посещение на Гората на маймуните, посещение на селище на местни племена, риболов, вечерна разходка с кану; екскурзия до феномена „Срещата на реките” – сливането между реките Рио Негро – река с тъмен (почти черен) цвят и пясъчната мътно-жълтеникава река Амазонка. Обяд. Вечеря и нощувка в лоджа в джунглата.
 • 20 ДЕН
 • Закуска. Активности в джунглата, предлагани по програма на лоджата. Обяд. Вечеря и нощувка в лоджа в джунглата.
 • 21 ДЕН
 • Закуска. Трансфер до Манаус и полет Манаус – Рио де Жанейро. Пристигане в Рио де Жанейро. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Рио де Жанейро.
 • 22 ДЕН
 • Закуска Свободно време с възможност за плаж на Копакабана. В 15.30 ч. - трансфер до летището. В 18.20 ч. – самолетен полет Рио де Жанейро – Париж.
 • 23 ДЕН
 • Пристигане в Париж в 08.00 ч. В 10.20 ч. – самолетен полет Париж – София. Пристигане на летище София в 14.05 ч

  ЦЕНА:

  - 3 620 евро е за човек в двойна стая

  - за единична стая се доплаща

 • ЦЕНАТА ОТ 3 620 евро Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА ЗА ИГУАСУ И БРАЗИЛИЯ И МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА ЗА АМАЗОНИЯ
 • ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ

  В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • - всички самолетни билети за международните и вътрешните полети;
 • - всички трансфери летище - хотел - летище;
 • - трансфер от летището в Манаус до лоджа в Аризонската джунгла и обратно;
 • - 3 нощувки със закуски в Ел Калафате в хотел 3*;
 • - 6 нощувки със закуски в Буенос Айрес в хотел 3* или 4*;
 • - 3 нощувки със закуски в Игуасу в хотел 4*;
 • - 4 нощувки със закуски в Рио де Жанейро в хотел 3* или 4*;
 • - 3 нощувки с 3 закуски, 2 обяда и 3 вечери в лоджа в джунглата на Амазония;
 • - целодневна екскурзия до глетчера Перито Морено в Националния Парк “Лос Гласиарес” (3-ти ден);
 • - екскурзия до ез. Лаго Аржентино и глетчерите Онели, Спегазини и Упсала (4-ти ден);
 • - панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес (7-ми ден);
 • - туристическа обиколка „един ден в Рио” (15-ти ден);
 • - изкачване на хълма Корковадо /със статуята на Исус (със зъбчата железница, като се пътува през тропическа гора (15-ти ден);
 • - качване с лифт до хълма „Захарната Глава” (15-ти ден);
 • - посещение на Колониалния център на Рио (15-ти ден);
 • - посещение на Ботаническата градина в Рио (без входа и без билетите за градския транспорт - те се плащат допълнително (14-ти ден);
 • - посещение на фабриката за скъпоценни камъни „Щерн” (16-ти ден);
 • - посещение на водопадите Игуасу от бразилска (12-ти ден) и от аржентинска страна (13-ти ден) - без входа за Националния парк с водопадите Игуасу, плаща се допълнително;
 • - 1 обяд в ресторант в квартала Копакабана (с типичните ястия за Бразилия) – 15-ти ден;
 • - наземен транспорт с туристически автобус;
 • - екскурзоводско обслужване, водач от ТА и местен екскурзовод с превод на български език;
 • - активности в Амазонската джунгла като например наблюдаване на алигатори, разходка в джунглата, Гората на маймуните, селище на местни племена, риболов, вечерна разходка с кану; екскурзия до феномена „Срещата на реките” (18-ти - 20-ти ден);
 • - наземен транспорт с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване, водач от страна на ТА и местен екскурзовод (с превод на български език);

  ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:

 • - летищни такси за международните полети- 630 евро ;
 • - летищни такси за вътрешните полети – 165 евро ;
 • - медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 48 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. - 96 лв;
 • - билети за градски транспорт: - метро (5-ти ден) – около 5-6 щ.долара; (1 билет - около 2 щ.долара) - за автобус (5-ти ден) – около 12 щ.долара;
 • - вход за Националния Парк “Лос Гласиарес” - 17 щ.долара;
 • - „мини-трекинг” из ледника Перито Морено - 170 щ.долара - 4-ти ден (разрешен е само за туристи до 60 год.възраст);
 • - вход за Птичия парк в Игуасу – 15 щ.долара;
 • - вход за стадиона Маракана – около 8 щ. долара;
 • - вход за Ботаническата градина – около 3 щ.долара;
 • - посещение на ранчо в пампата (с включен обяд) – 115 щ.долара (8-ми ден);
 • - екскурзия до Монтевидео (с ферибот) – 255 щ.долара (с включена обиколка на Монтевидео и трансфер до ферибота) - 9-ти ден или
 • - екскурзия до Колония дел Сакраменто (с ферибот) - 170 щ.долара (9-ти ден);
 • - екскурзия с корабче до „Тигре и Делта” – 45 щ. долара (10-ти ден);
 • - танго шоу “Мистър Танго” в Буенос Айрес – 145 щ.долара (с вечеря) – 95 щ.долара (без вечеря)
 • - екскурзия до Парагвай – (с лодка по р.Парана и посещение на индианско селище – 75 щ.долара – без обяд, 90 щ.долара – с обяд) - 12-ти ден;
 • - макуку сафари - от бразилска страна – 105 щ.долара;
 • - полет с хеликоптер над водопадите Игуасу – 120 щ.долара (за 1 турист) - 12-ти ден (плаща се на място);
 • - вход за Националния парк с водопадите Игуасу - от бразилска страна - 24 щ.долара; - от аржентинска страна - 25 щ.долара;
 • - шоу програма в Игуасу (с вечеря) – 75 щ.долара (13-ти ден);
 • - полет с хеликоптер над Рио – 120 щ.долара (за 1 турист) - 15-ти или 16-ти ден (плаща се на място);
 • - самба шоу „Платаформа” в нощен клуб в Рио:115 щ.долара (без вечеря), 130 щ.долара (с вечеря) - 15-ти ден;
 • - екскурзия до Петрополис – 70 щ. долара (16-ти ден);
 • - eкскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс и разходка с корабче до тропически остров (с включен обяд) – 90 щ.долара (17-ти ден);
 • - такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­51 щ.долара

  Забележки:

 • Цените на допълнителните екскурзии са към 27.02.2013 г.;
 • Входовете на посещаваните обекти и полета с хеликоптер се плащат на място;
 • Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на ТА .

  НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • - Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • - За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето им да пътува в чужбина.
 • 0052

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти