ПАРИЖ – ПРИКАЗКА БЕЗ КРАЙ (АРХИВИРАНА)


Цени от: 1249 лв.
Продължителност: 12 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Австрия, Италия, Словения, Франция

Описание

София – Загреб – Залцбург – Страсбург – Париж – Дворецът "Версай" – Париж – Мон Сен Мишел – Блоа – Женева – Лозана – Милано – Любляна – София

 

 
Едно вълнуващо пътешествие до Париж - градът на любовта, което ще бъде допълнено със красивите замъци по Лоара и едни от най-забележителните градове в Европа като Залцбург, Страсбург, Женева, Лозана и Милано.

 

 
ПРОГРАМА:

 

Ден 1 София - Загреб - 800 kм

В 4.30 ч. отпътуване от Пловдив от "OMV" бензиностанция до хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София - 7.00 ч. от площад "Александър Невски", 7.30 ч. - автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб. Настаняване в Загреб вечерта. Нощувка.

Ден 2 Загреб - Залцбург - 500 kм

Закуска. В 7.30 ч. отпътуване за Залцбург. Пешеходна разходка в Стария град (1 ч.): двореца "Мирабел" - лятна резиденция на залцбургските архиепископи; крепостта "Хоензалцбург", която е най-голямата напълно запазена крепост в Средна Европа; улица "Гетрайдегасе" с къщата на Моцарт, където е роден великия композитор; площадите "Алтермаркт", "Резиденцплац", "Моцартплац" и "Капителплац"; Катедралата - духовния център на града; манастира "Св. Петър" - необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време. Настаняване. Нощувка.

Ден 3 Залцбург - Страсбург - 520 kм

Закуска. В 8.00 ч. отпътуване за Страсбург. Пристигане в късният следобед. Настаняване. Пешеходна разходка – необходимо е ползване на градски транспорт: катедралата "Нотр Дам" - истинска перла на готиката; паметника на Гутенберг - създателя на първата печатна машина в Европа и романтичния квартал "Малка Франция" - пресечен от множество канали и застроен със средновековни къщи. Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

Ден 4 Страсбург - Париж - 495 kм

Закуска. В 8.00 ч. отпътуване за Париж - "Градът на светлината". Разходка с панорамно корабче по Сена около историческите острови Ла Сите, на който е основан Париж през 3 в. пр. Хр., и Сен Луи - по-малкия от двата острова. Свободно време за посещение на Айфеловата кула. Настаняване в периферията на Париж. Нощувка.

Ден 5 Париж

Закуска. Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Парижката "Света Богородица" - едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура; Латинския квартал; Сорбоната, който е най-прочутия парижки университет; Пантеона, превърнат през 1791 г. в мавзолей за "великите хора от епохата на Френската революция"; Дома на инвалидите, построен през 17 в. от Луи XIV; Люксембургската градина с Люксембургския дворец, където сега заседава Сенатът; площад "Конкорд"; Мадлената, построена в стил гръцки храм; Гранд Опера, проектирана от Шарл Гарние; площад "Вандом"; хотел "Риц"; булевард "Шан-з-Елизе"; Триумфалната арка - втората най-известна парижка атракция; авенюто на милиардерите "Фош"; площад "Трокадеро" и Айфеловата кула. По желание посещение на Лувъра с местен екскурзовод - най-големият музей на изкуствата в Европа, чиято най-прочута творба без съмнение е "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи. Свободно време до 22.00 ч. По желание - вечерна панорамна обиколка на Париж. Нощувка.

Ден 6 Париж - Дворецът "Версай" - 40 kм

Закуска. Разходка на хълма "Монтмартър": църквата "Сакре Кьор", издигната, за да се изпълни обета, даден от множество парижки католици след катастрофалната Френско-пруска война през 1870 -1871 г.; площада на художниците "Тертр", където гъмжи от кафенета и художници - портретисти. Туристическа програма по желание: свободно време в Париж с възможност за пешеходна разходка до историческия остров Ла Сите, Парижката "Света Богородица" и Латинския квартал или полудневна екскурзия с местен екскурзовод до Версай - двореца на Краля Слънце - Луи XIV: Големите апартаменти и огледалната зала. Разходка в градините на замъка (при хубаво време). По желание вечеря в традиционно френско бистро. Свободно време по авенюто на лукса и нощния живот "Шан-з-Елизе" до 20.00 ч. Нощувка.

Ден 7 Париж

Закуска. Свободен ден в Париж. Нощувка.

Ден 8 Париж - Мон Сен Мишел - Блоа - 650 kм

Закуска. В 7.30 ч. отпътуване за Нормандия. Посещение на Мон Сен Мишел - френско абатство, посветено на Архангел Михаил, чиято величествена статуя е издигната на върха на църквата. Днес абатството е свято място за поклонение в християнския свят, редом с Йерусалим и Рим. Отпътуване за долината на Лоара. Настаняване в района на Блоа / Тур късно вечерта. Нощувка.

Ден 9 Блоа - Женева - 615 kм

Закуска. Посещение на замъка "Шенонсо" - един от най-романтичните замъци, живописно стъпил на двата бряга на река Шер, построен в края на 15 в. Посещение на замъка "Шамбор, който е най-големия замък в долината на Лоара, построен като ловна резиденция за Франсоа І. Отпътуване за Швейцария. Настаняване в района на Женевското езеро късно вечерта. Нощувка.

Ден 10 Женева - Лозана - Милано - 440 kм

Закуска. Отпътуване за Женева - космополитен град на брега на най-голямото езеро в Западна Европа. Пешеходна разходка: Цветния часовник - символ на часовникарската промишленост; фонтана "Же д`О", който е най-големия фонтан в Европа, изхвърлящ всяка секунда по 500 литра вода на 140 м височина; Стария град с историческия площад "Бург де Фур", Кметството и катедралата "Св. Петър", в която е проповядвал реформаторския лидер Жан Калвин; Мемориала на реформаторите, проследяващ историята на протестантското движение. Отпътуване за Лозана - седалище на Международния олимпийски комитет. Пешеходна разходка по улиците на Стария град до готическата катедрала от 12 в., призната за една от десетте най-красиви в Европа. Отпътуване за Италия. Настаняване в района на Милано късно вечерта. Нощувка.

Ден 11 Милано - Любляна - 500 kм

Закуска. Отпътуване за Милано. Туристическа програма в Милано - италианския Ню Йорк, център на модата и банковото дело: Замъка на фамилията Сфорца; Миланската катедрала, която е най-красивата готическа катедрала на юг от Алпите, строена по време на управлението на Джан Галеацо Висконти; пасажа "Виторио Емануеле"; Музикалния театър "Ла Скала" - един от най-известните в света. Свободно време. В 13.00 ч. отпътуване за Словения. Настаняване в района Постойна / Любляна късно вечерта. Нощувка.

Ден 12 Любляна - София - 910 kм

 Закуска. В 7.30 ч. отпътуване за България. Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. Сливница до Орион), автогара "Сердика" и площад "Александър Невски" късно вечерта, в Пловдив на "OMV" бензиностанция до хотел "Санкт Петербург" - около полунощ.

 


ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ:

14.09.2016, ПОТВЪРДЕНА – 1329 лв

12.10.2016 – 1249 лв

10.04.2017, ПОТВЪРДЕНА – 1365 лв

 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с лицензиран автобус с климатик, DVD и мини бар

1 нощувка със закуска в хотел "I" 3* или подобен в Загреб

1 нощувка със закуска в хотел "Haunsperger Hof" 3* или подобен в района на Залцбург

1 нощувка със закуска в хотел "Ibis Styles Strasbourg Avenue du Rhin" 3* или подобен в района на Страсбург

4 нощувки със закуски в хотел "Comfort Bobigny" 2*+ или подобен в периферията на Париж в близост до спирка на градския транспорт

1 нощувка със закуска в хотел "Inter Hotel Le Cosy Blois" 2* или подобен в района на Блоа / Тур

1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Женевското езеро

1 нощувка със закуска в хотел "Ibis Styles Melegnano" 3* или подобен в района на Милано

1 нощувка със закуска в хотел "Park" 3* или подобен в района на Любляна / Постойна

Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод

Пешеходни разходки в Залцбург, Страсбург, Женева, Лозана и Милано

Посещение на Мон Сен Мишел, замъците "Шенонсо" и "Шамбор" (входните такси се заплащат допълнително)

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

Екскурзоводско обслужване

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3*) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*), заплаща се индивидуално от туристите на рецепцията на хотела

Такса престой в Париж (от 1,5 EUR до 5 EUR на турист на ден в зависимост от хотела), заплаща се индивидуално от туристите на рецепцията на хотела

Посещение на двореца "Версай" с местен екскурзовод

Посещение на Лувъра с местен екскурзовод

Разходка с корабче по Сена

Вечерна панорамна обиколка на Париж

Вечеря в традиционно френско бистро в Париж

Доплащане за слушалки при посещението на Лувъра (3 EUR) и двореца "Версай" (3 EUR)

Входна такса за Айфеловата кула (17 EUR - трети етаж)

Входна такса за градините на Версай (9 EUR)

Входна такса за Евродисниленд (около 62 EUR, за деца - около 55 EUR)

Входни такси за замъците "Шамбор" (11 EUR) и "Шенонсо" (12,50 EUR)

Входна такса за Мон Сен Мишел (9 EUR)

Входна такса за музея "Ла Скала" (7 EUR) и Пинакотека ди Брера (10 EUR) в Милано

Градски транспорт в Залцбург (2,50 EUR - еднопосочен билет), Страсбург (1,7 EUR - еднопосочен билет)

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

 

НАСТАНЯВАНЕ:

14.09.2016 г.
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - 1329 лв
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - 1329 лв
Допълнително легло в двойна стая - 1329 лв
Двойна стая за комбиниране - 1329 лв
Единична стая – 2018 лв

12.10.2016 г.
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - 1349 лв
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - 1349 лв
Допълнително легло в двойна стая - 1349 лв
Двойна стая за комбиниране - 1349 лв
Единична стая – 2038 лв

10.04.2017 г.
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - 1365 лв
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - 1365 лв
Допълнително легло в двойна стая - 1365 лв
Двойна стая за комбиниране - 1365 лв
Единична стая – 2054 лв

 

ОТСТЪПКИ:

Ученици и студенти – 39 лв
Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители – 89 лв.

 
ДОПЛАЩАНИЯ:

Посещение на Лувъра с местен екскурзовод с включена такса резервация и входна такса при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 24. Моля, резервирайте услугата своевременно! – 79 лв

Посещение на двореца "Версай" с местен екскурзовод с включен транспорт, такса резервация и входна такса за двореца без градините при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 30. Моля, резервирайте услугата своевременно! от 50 до 75 лв

Транспорт до Версай – 35 лв

Вечеря в традиционно френско бистро в Париж: предястие, основно ястие с гарнитура, десерт на турист при минимум 20 туристи – 55 лв

Вечерна панорамна обиколка на Париж при минимум 20 туристи – 25 лв.

Разходка с корабче по Сена при минимум 20 туристи – 30 лв

Ползване на двойна седалка от един турист – 495 лв

Пълноцветен пътеводител за Париж на български език на National Georgraphic (270 стр.) – 19.90 лв

Пълноцветен пътеводител за Франция на български език на National Georgraphic (399 стр.) – 24.90 лв

Пълноцветен пътеводител за Швейцария на български език на National Georgraphic (319 стр.) – 24.90 лв

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

За да посетите Лувъра и Версай с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тези услуги при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.

Ако не заявите навреме допълнителната услуга за Версай и местата в групата вече са изчерпани, Ви предлагаме транспорт до Версай срещу доплащане от 35 лв. Закупуването на входния билет за двореца остава за сметка на туристите и посещението на двореца е индивидуално

За всички дати на отпътуване предлагаме трансфер Пловдив - София - Пловдив. При минимум 2-ма туристи трансферът е на цена 24 лв в двете посоки. При минимум 12 туристи трансферът е безплатен.

 
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Австрия, Италия, Франция, Швейцария: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Австрия, Италия, Франция, Швейцария: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.


Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

 
• Туроператор и туагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ООД притежава удостоверение за туроператорска дейност № 7039 /18.01.2013 година и е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма със застрахователна полица №13160153120000014 от ЗАД „Алианц България”, бул."Княз Дондуков" №59, София 1504 за „Отговорност на туроператора”.

 

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави.

 


ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ООД

Адрес: София 1606, ул. "Лайош Кошут" № 7
Телефон: 02-8220923, 0888-420114, 0894-311060, 0878-829618
Сайт: http://www.flybg.bg

Още оферти