ОСТРОВ ЗАКИНТОС – ЙОНИЙСКО МОРЕ (АРХИВИРАНА)


Цени от: 480.00 ЛВ.
Продължителност: 6 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Гърция

Описание

ОСТРОВ ЗАКИНТОС – ЙОНИЙСКО МОРЕ
 
19 СЕПТЕМВРИ
 


1 ДЕН: Отпътуване от Стадион Васил Левски София в 6:00 часа по маршрут: Кулата - Солун – Верия – Козани – Янина. Спирка в главния град на Епир – Янина – един изключително красив планински град, разположен на езерото Памвотис / желаещите могат да се разходят до острова, намиращ се в него / и идеален пример за етническо разбирателство. Тук чудесно съжителстват християни, мюсулмани, евреи и други религии. Могат да се посетят известни джамии, църкви, синегоги, музеи. Отпътуване за Месологио. Настаняване в хотел Liberty 3*. Нощувка.

2 ДЕН: Закуска. Ранно отпътуване за Килини / Пелопонес /. Преминава се през моста РИО – АНТИРИО – най-големият мост в света окачен на стоманени въжета, с дължина 2252 м. Ферибот в 10:00 ч. - Килини – Закинтос град – столицата на о-ва. Пристигане в града, свободно време за обяд и следва разглеждане на част от забележителностите му: за да се придобие по-добра представа за красотата му се започва от хълма Бохали от където се разкрива прекрасна панорама / в зависимост от големината на превозното средство и проходимостта на пътя /. Разглеждат се още площад Св. Марк и единствената католическа катедрала, музея на Дионисос Соломос – известен гръцки поет, роден на о-ва и едноименния площад пред него, Византийският музей, градската библиотека и храмът на Св. Дионисос – покровител на о-ва /отвън /. Настаняване в хотел Majestic SPA 4* в селището Лаганас – част от плажната ивица на Националния Морски парк на Засинтос и с най-добър нощен живот на острова. Вечеря.* По желание посещение на гръцка вечер с музика и програма. Нощувка.
3 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание* разглеждане на част от о-ва и круиз до Сините пещери и Навагио. Сутринта отпътуване от хотела. Първата ни спирка ще бъде на един от плажовете наНационалния морски парк на Закинтос, където пребивават защитения вид костенурки Caretta Caretta. Следващата ни спирка е в селището Махирадо – тук ще посетим църквата Агия Мавра от 14 век. Почивка за кафе в селището Ексо Хори и снимка пред най-старото маслиново дърво на о-ва – над 2000 г.. Пътят продължава до селището Св. Никола, от където групата се качва на малки лодки за круиз в северната и северозападна част на о-ва. Разглеждат се Сините пещери и известния в цял свят залив Навагио. Обратно в автобуса. На връщане в селището Калипадо ще посетим местна винария и ще направим дегустация на вино. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия отново с лодка в южната част на о-в Закинтос. Това е специална лодка с „прозрачно дъно“, за да може да се видят / при добър късмет / известните котенурки. Разглеждат се също пещерите и залива Кери, о-в Марантониси и др. Обратно в хотела. Свободин следобяд. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН: : Закуска. Свободен ден за плаж или по желание* целодневен круиз до о-в Кефалоня – най големия от Йонийските о-ви. Посещение на пещерата Мелисани и разходка с лодка в езерото, манастирът Св. Герасим – покровител на острова, столицата Аргостоли / време за обяд / и др. Тръгването е сутринта в 8:00 ч. с автобус. От Св. Никола се взема ферибот до о-в Кефалоня / с. Песада / и връщането е късния следобяд.Обратно на Закинтос / в хотела около 20:30 ч./. Вечеря. Нощувка.
6 ДЕН: Ранна закуска. В 6:00 ч. се взема  обратния ферибот до Килини и отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Информация за дати и цени

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ: 19 СЕПТЕМВРИ
 
Цена на човек, за пакет, в евро и лева Цена    
На човек в двойна стая 245.00 € / 480.00 лв. /  
3-ти възрастен в двойна стая 218.00 € / 427.00 лв. /  
1-во дете 0-11.99 г. с двама възрастни в стая 99.00 € / 194.00 лв. /  
2-ро дете 0-11.99 г. с двама възрастни в стая 175.00 € / 343.00 лв. /  
Единична стая 306.00 € / 599.00 лв. /
Забележка:
За туристите, които желаят да ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 70.00 . Стаите за ползване с личен транспорт са ограничени и подлежат на потвърждение. Туристи пътуващи самостоятелно не ползват застраховка.
 

Какво е включено в цената

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
♣ Транспорт с комфортен автобус;
♣ 1 нощувка със закуска по пътя в Месологио или околността в хотел 3*;
♣ 4 нощувки със закуски и вечери в хотел Majestic SPA 4*
♫ Местно производство алкохолни напитки, наливна бира, филтър кафе, сокове, чай – през целия ден;
♫ Посещение на град Янина;
♫ Туристическа обиколка на град Закинтос;
♫ Такса за моста РИО – АНТИРИО;
♫ Фериботни билети Килини – Закинтос – Килини;
♣ Медицинска застраховка с “Асистанс” и покритие от 5000 евро / лица до 5 год. и над 64 г. имат доплащане /;
♣ Пътни, входни и магистрални такси;
♣ Водач през цялото пътуване;

Какво не е включено в цената

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
♫ Екскурзия – круиз до Сините пещери и залива Навагио – 25 €- възрастен и 20 € деца до 11.99 г.
♫ Разходка с лодка в южната част на о-в Закинтос – 15 €– възрастен и 10 € - деца до 11.99 г.
♫ Гръцка вечер с програма - 22 € възрастен и 12 € - деца до 11.99 г.
♫ Еднодневна екскурзия до о-в Кефалоня с включени фериботни билети: 40 €- възрастен и 25 € деца до 11.99 г. Цената не включва входа за Мелисани – 7 €.
За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи туриста. Заявяват се и се заплащат само на място и осъществяването им зависи само от капитана на кораба – подходящи метерологични условия!!!
Академик травел-България ООД

Адрес: София-1303 жк.Зона Б-5 бл.9 вх.А ап.1-А
Телефон: 00359878211327
Сайт: http://www.academictravelbg.com

Още оферти