Обиколка на ЯПОНИЯ - Киото, Осака, Каназава, Такаяма, Токио, Йокохама, Камакура, Хаконе, Планината Фуджи, 10.04.2016 - ПОТВЪРДЕНА! (АРХИВИРАНА)


Цени от: 5670 лв.
Продължителност: 11 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Япония

Описание

Екскурзии

Обиколка на ЯПОНИЯ - Киото, Осака, Каназава, Такаяма, Токио, Йокохама, Камакура, Хаконе, Планината Фуджи - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!

11 дни / 8 нощувки

Транспорт: самолет

Дати: 10.04.2016

Цена: 5670 BGN

 

 

Програма:

 • 1 ДЕН / 10.04.2016 / София - Доха
 • Излитане от София в 17:45 ч. с Qatar Airways. Кацане в Доха в 22:20 ч. Кратък престой на летище Доха.
 • 2 ДЕН / 11.04.2016 / Доха - Киото
 • Излитане от Доха в 01:35 ч. за Киото. Кацане на летище Кансай/Киото в 17:35 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотел в центъра на Киото (около 1,30ч). Настаняване в хотел Karasuma Kyoto Hotel 3* (или подобен). Свободно време. Нощувка.
 • 3 ДЕН / 12.04.2016 / Киото – Осака (57км, около 0,50ч трансфер) – Киото
 • Закуска в хотела. Целодневна обиколка на Осака (08:30 – 17:30ч) с включен обяд в местен ресторант. Обиколката на Осака започва с посещение на замъка Осака – един от най-известните японски замъци и квартала на развлеченията Дотомбори. Ще обядваме типичното за Осака Okonomiyaki (зелев омлет) в местен ресторант. Продължаваме към най-високата сграда в града – Umeda Sky Building. Последната ни спирка днес е най-известният пазар в града – Kurormon Market, от който може да си купите всичко от плодове до дрехи и обувки. Това е най-оживеното място в града, където можете да видите хора от всички социални групи на населението. Тук е и най-вкусната и прясна риба, подобно на Tsukiji fish market в Токио. Връщане в хотела в Киото. Нощувка.
 • 4 ДЕН / 13.04.2016 / Киото
 • Закуска в хотела. Днес ни предстои целодневна обиколка на Киото (09:00 – 16:30ч). Започваме с посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Последната ни спирка е Императорският Дворец на Киото, който служи за резиденция на императора преди тя да се премести в Токио през 1868г. Всичи церемонии по стъпване в длъжност на императорите на Япония в наши дни са провеждани в този замък, като само настоящият император Акихито е бил коронясан в Императорския дворец в Токио. (Посещението на двореца зависи от възможностите да се поеме групата в деня на екскурзията, поради ограничени бройки за посещение на ден. Поради тази причина местата се запазват до 30 дни преди посещението с имената на всички участници. Имената на хората от групата не подлежат на промяна веднъж подадени към музея и билетите не подлежат на възстановяване при анулация на пътуването, независмо от причината). Последната ни спирка днес е един от най-красивите будистки храмове в Киото, в който ще взезем участие в традиционна чаена церемония. Следобеда свободно време (след 16:30ч). Нощувка в Киото.
 • 5 ДЕН / 14.04.2016 / Киото – Каназава (260км, трансфер: 2ч с влак)
 • Ранна закуска в хотела. Напускане на хотела в Киото и отпътуване за Каназава. (Турстите се умоляват да приготвят двудневен багаж за пребиваването си в Каназава и Такаяма, тъй като багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Токио). След пристигането в Каназава – посрещане от местния екскурзовод и полудневна обиколка на града (12:00 – 17:00ч). Ще започнем с една от най-красивите традиционни японски градини - Kenrokuen Garden. Тук можете да видите майсторството на японските градинари и да пиете чай в някоя от многобройните чайни в парка. Един от най-добре запазените райони с типични самурайски къщи в страната, е следващата ни спирка. Разположен в район Nagamachi в билзост до замъка на Каназава, Nomura е една от добре запазените самурайски къщи на просперираща самурайска фамилия от времето на периода Мейджи в Япония. Ще видите къде и как са живели самурайските семейства, ще се докоснете да тяхното ежедневие и бит. Последната ни спирка днес с цел да се потопим в местната атмосфера, е най-големия пазар в Каназава – Omicho, който е притегателен център за местни и туристи за обяд или вечеря в някое от живопистните ресторантчета или просто за пазаруване. Настаняване в хотел Garden Hotel Kanazawa 3* (или подобен) в Каназава. Нощувка.
 • 6 ДЕН / 15.04.2015 / Каназава – Такаяма (138км, около 2,3ч с автобус)
 • Закуска в хотела в Каназава. Целодневна екскурзия до Такаяма (08:30 – 17:30ч). Днешната ни обколка започва с посещение на типично японско планинско градче - Ogimachi, част от световното наследство на ЮНЕСКО в местността Shirakawago. Намира се високо в планината Хаку, по пътя между Каназава и Такаяма. В района има около 200 къщи, които са с над 250 годишна история. Характерната за тях архитектура - Gassho-zukuri са стръмните стигащи до земята покриви на къщите. Gassho-zukuri означава „посторени като ръце за молитва“) – т.е. имитират начина, по който будистките монаси са събирали ръцете си, за да произнесат молитва. Всъщност, тяхното предназначение е да издържат големите и силни снеговалежи през зимата. Обиколката започва от панорамната тераса над Ogimachi. Ще посетим къщата Wada (най-голямата къща от музея на открито), принадлежала на най-богатата фамилия в Ogimachi, която днес е превърната в музей.
 • Продължаваме към Такаяма. Ще посетим сградата Yatai Kaikan, където могат да се видят 11 от известните и добре запазени фестивални платформи в Япония, които и днес се използват по време на третия по големина фестивал в Япония – Takayama Festival, който се провежда ежегодно на 14 и 15 април. Ще имате възможност да вземете участие във фестивала и да се насладите на шедьоврите на японските занаяти.
 • Обяд в местен ресторант с най-вкусно приготвеното традиционно телешко в страната.
 • Продължаваме с посещение на старата част на града и добре запазените сгради от периода 1600-1868г, когато Такаяма е бил водещ занаятчийски и търговски център. Ще влезем в стара японска къща от времето на периода Едо, на една от най-известните фамилии занаятчии в Такаяма – Kusakabe. Ще надникнете в къщата, в която те успешно са развивали своя бизнес – лихварство. Настаняване в хотел Hida Hotel Plaza 3* (или подобен) в Такаяма.
 • *Хотелът разполага със СПА център с минерална вода и няколко джакузита на открито (работно време 06:00 – 24:00ч). Нощувка.
 • 7 ДЕН / 16.04.2016 / Такаяма – Токио (около 530км, трансфер около 5ч с влак)
 • Закуска в хотела. След закуска - пешеходна обиколка на Такаяма (08:30 – 10:30ч). Денят ни ще започне с посещение на един от двата традиционни дневни пазара в Такаяма – сутрешният. Тук ще можете да си закупите сувенири произведени в града, както и ще видите доста ръчно изработени предмети. Продължаваме към старата част на града и улица Sannomachi – най-известната улица в старата част на града, която и днес приютява множество добре запазени стари къщи, магазини, чайни, пивоварни за саке, някои, от които работят от векове. Тук ще видим и рикши теглени от хора, които могат да се наемат от туристите за приятна разходка в занаятчийското градче. В 11:24ч отпътуваме от Такяма към Нагоя и след това прехвъряне на влака стрела за Токио. Пристигане на гарата в Токио в 16:23ч и посрещане от представител на местния партньор. Трансфер и настаняване в хотел Monterey Hanzomon 3* (или подобен) в центъра на Токио. Нощувка.
 • 8 ДЕН / 17.04.2016 / Токио
 • Закуска в хотела. Полудневен панорамен тур на Токио (08:30 – 14:30ч) – ще видим най-високата сграда в столицата – Tokyo Tower, Императорският дворец – тихо и спокойно кътче в забързания град; Асакуса Канон – най-старият храм в Токио и разходка по улицата със сувенири Накамисе. Ще обядваме в местен лресторант, предлагащ традиционното японско ястие – Tempura (вид панирана риба). На връщане ще минем покрай Акихабара (Акиба) – електронният квартал на Токио. Продължаваме тура като минаваме покрай сградата на парламента на Япония (National Diet Building); Одайба – квартал, създаден върху огромен изкуствен остров в залива и Гинза – най-богатият квартал в града. Връщане в хотела в 14:30 ч. Свободно време в японската столица.Нощувка.
 • 9 ДЕН / 18.04.2016 / Токио – Хаконе и Фуджи – Токио ( 110км, около 1,3ч трансфер с автобус)
 • Закуска в хотела. Целодневна екскурзия до Хаконе (08:30-18:30ч), част от националния парк Фуджи-Хаконе-Изу (включена в пакетната цена). Целодневният тур с автобус включва слизане с въжена линя до връх Комагане; разходка с корабче по езерото Аши; посещение на Owakudani – вулканичната равнина покрита с множество горещи извори; музея за изкуствата Narukawa, откъдето се открояава прекрасен изглед към Хаконе. Обяд в местен ресторант по традиционно японско меню (вкюлчено в цената). Връщане в Токио. Нощувка.
 • 10 ДЕН / 19.04.2016 / Токио – по желание Йокохама и Камакура (67км, около 0,50ч трансфер с автобус)
 • Закуска в хотела. Напускане на хотела в 11:00 ч. Свободно време до 19:00 ч или еднодневен тур (08:00 – 18:00ч) до Камакура – една от старите столици на Япония (срещу допълнително заплащане) и Йокохама. Камакура - град, който се намира югозападно от Токио , в чийто район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се долавя. Камакура е не само исторически град, но и популярен със своите плажове и фестивалът Kamakura Matsuri - най-големият фестивал в Камакура, който обикновено се провежда през април месец. Продължаваме обиколката с храма Котоку-ин (Kotoku-in Temple) - известен със своята бронзова статуя на „Великия Буда“; храмът Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) - известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието.
 • Йокохама е вторият по големина град в Япония и най-голямо пристанище, което е и първото, което се отваря за търговия след като страната излиза от своята междунадорна изолация през 1859 г. Обиколката ще започне с градините Sankeien, прочути с целогодишната си красота. Тук има и доста стари традиционни японски постройки (пагоди и къщи), донесени и запазени от различни краища на страната. Най-известната е къщата на прочутата фамилия Hara, които са се занимавали с търговия на коприна. Ще се разходим сред цъфналите пролетни дървета, по прекрасните изкуствени мостове и цветни лехи.
 • Последната ни спирка днес е големият китайски квартал на Йокохама. Той се развива бързо като търговски център след като през 1859 г Япония отваря пристанищата си за международната търговия. В центъра на квартала ще видите най-големия храм Kaneibyo посветен на бога на просперитета и добрия бизнес. Ще се разходим по пъстрите улици осеяни с магазини и ресторантчета, с което е и най-известен днес квартала. Връщане в Токио.
 • Трансфер до международното летище Нарита в 18:30ч (около 1,30ч трансфер). Полет от Токио за Доха в 22:20ч.
 • 11 ДЕН / 20.04.2016 – Токио – Доха - София
 • Пристигане в Доха в 04:15 ч. Полет от Доха за София в 07.35 ч. Пристигане в София в 12:40 ч.

  ЦЕНА:

 • - на човек в двойна стая - 5670 лв

  Цената включва:

 • - Самолетен билет София-Доха-Киото/Токио-Доха-София с включени летищни такси на авиокомпания Qatar Airways;
 • - Трансфери летище-хотел-летище както е описано в програмата;
 • - 3 нощувки в Киото в хотел Karasuma Kyoto Hotel 3* (или подобен);
 • - 1 нощувка в Каназава в хотел Garden Hotel Kanazawa 3* (или подобен);
 • - 1 нощувка в Такаяма в Hida Hotel Plaza 3* (или подобен);
 • - 3 нощувки в Токио в Monterey Hanzomon 3* (или подобен);
 • - 8 закуски в хотелите в Киото, Каназава, Такаяма, Токио;
 • - 4 обяда по програмата – в Осака, Такаяма, Токио и Хаконе и планината Фуджи (японска кухня);
 • - Целодневна обиколка на Осака (с включен обяд);
 • - Полудневна пешеходна обиколка на Киото;
 • - Полудневна обиколка на Каназава с автобус;
 • - Целодневна обиколка на област Shirakawago и Такаяма с автобус (с включен обяд);
 • - Полудневна пешеходна обиколка на Такаяма (старият град и сутрешният пазар);
 • - Полудневна панорамна обиколка на Токио (с включен обяд);
 • - Целодневна екскурзия до Хаконе (Hakone), част от националния парк Фуджи-Хаконе-Изу (с включен обяд);
 • - Участие в чаена церемония в Киото;
 • - Билет за високоскоростния влак от Киото до Каназава (западната линия Thunderbird);
 • - Билет за високоскоростния влак от Такаяма до Нагоя (линия Wideview-Hida);
 • - Билет за влака стрела от Нагоя до Токио (Nozomi);
 • - Екскурзоводско обслужване на английски и превод на български от водача на групата;
 • - Входни такси на посещаваните обекти по програмата;
 • - Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК Армеец;
 • - Водач на групата от туроператора при минимум 15 човека;

  Цената не включва:

 • - Целодневна обиколка на Камакура и Йокохама с автобус (с включен обяд) – 110 евро на човек (при минимум 15 човека) - по желание, заявява се и се заплаща при закупуването на пакета от България;
 • - Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;
 • - Лични разходи и напитки по време на храненията;

  Разписание на полетите:

 • 10/04 СОФИЯ 17:45 ДОХА 22:20
 • 11/04 ДОХА 01:35 КИОТО 17:25
 • 19/04 ТОКИО 22:20 ДОХА 0415+1 (кацане на 20.04.2016)
 • 20/04 ДОХА 07:35 СОФИЯ 12:40

  Анулации:

 • - до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка;
 • - от 59 дни до 31 дни-депозита;
 • - от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор

  Условия за записване:

 • - Цената е валидна при група от минимум 15 туриста.
 • - Депозит в размер на 1000 евро/ 2000 лева
 • - Доплащането става в срок до: 10.03.2016 г
 • - Плащането се извършва в брой или по банков път.
 • - Цените са изготвени при курс 100¥=1.3465 ЕUR и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
 • - Пътуването до Япония е безвизово и не са необходими спациални ваксини.
 • - Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 21 дни преди заминаването.
 • - Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

  Необходими документи:

 • копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/
 • 0057-58

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти