КРИТ С КРУИЗ ДО САНТОРИНИ - ОЛ ИНКЛУЗИВ (АРХИВИРАНА)


Цени от: 415 Евро
Продължителност: 8 дни
Транспорт: Автобус, Самолет
Местоположение: Гърция, Гърция - Санторини

Описание

1-ви ден

Отпътуване от София от стадион Васил Левски в 10:00 часа  и трансфер до летище Македония - Солун. Полет с авиокомпания Ryanair до летище Даскалогианис - Ханя. Трансфер до избрания хотел.

2-ри - 7-ми ден

Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии на острова, както и възможност за ЕДНОДНЕВЕН КРУИЗ ДО САНТОРИНИ - виж Допълнителна информация

8-ми ден

Отпътуване от хотела и трансфер до летището в Ханя. Пристигане на летище Македония - Солун и трансфер до София.ЕКСКУРЗИИ СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ:

1. ХАНЯ - ОБИКОЛКА НА ГРАДА - първата спирка e посещението на гробницата на Е.Венизелос, откъдето можете да се насладите на фантастичната гледка на Ханя и Белите планини. Пристигайки в града започваме пешеходната обиколка от центъра му. Ще видим Катедралата на Ханя, Тримартири - метрополитанската църква или църквата на Дева Мария. Стигайки до пристанището ще преминем през джамията на Хасан Паша и фара. Съвсем близо след това се намира венецианския замък - Фортеца и големия Арсенал. Приближавайки достигаме до турския сектор на Спланция. Платната и някои от къщите съществуват все още. На площада ще видим църквата Св. Никола, която е превърната в замъка на Ибрахим. Към края на обиколката ще посетим известният пазар - Агора, с търговските помещения. Сградата е построена през 1911 г. и все още съхранява много красиви магазини. След това ще имате достатъчно време да посетите романтичния стар град и археологическия или военноморския музей. Има много варианти за пазаруване, например по алеята на кожата, в търговския център или просто да изпиете по едно кафе в близките заведения - цена: 25 евро на човек.
Забележка: Цената на екскурзията важи при записани минимум 20 туристи.

ДВОРЕЦЪТ В КНОСОС - екскурзията започва с трансфер по северното крайбрежие на острова към столицата на Крит - Ираклион. Пътуването трае около 2 часа, през които ще можете да се насладите на богатата информация за минойската цивилизация, гръцката митология и разкопките на двореца в Кносос. Пътят минава през Ретимно, където ще спрем за 20 минутна освежаваща почивка. Около 10:15 ще пристигнем в Двореца. Тук ще бъдете посрещнати от официалния екскурзовод и ще започне обиколката. По време на тура ще имате възможност да посетите всички части на двореца, както също и трона на Цар Минос. Цялата обиколка трае около 1ч. и 15 мин. След като приключи официалната обиколка ще имате време да се върнете отново към любимите места в двореца. След това автобусът ще ви заведе в центъра на град Ираклион, където ще имате достатъчно време за пазар, обяд или ако имате желание да посетите тази част от музея, която не се ремонтира. Връщането в хотела ще бъде около 18,00 часа - 29 евро на човек. (вход за двореца - 6 евро на възрастен, 3 евро на дете - входът не е включен в цената на екскурзията).
СКРИТИЯ КРИТ - пътуването започва с посещението на стария град на Аптера, който се намира на хълм с фантастична панорамна гледка към залива Суда и цялата Ханя. Разходка из целия град, по време на която ще научите как и кога е бил построен. След това ще спрем в църквата на Св. Фануриос и ще продължим към селото Врисис, за да ви покажем как се произвеждат местните вина, мед и зехтин. Нашата обиколка продължава през стария град Лапа, известен още от минойски времена, а след това ще иаме възможността да посетим красивите извори в селото Аргируполи.
Час на заминаване: 8:20
Час на завръщане: около 16:30 - цена: 22 евро на човек.

КАНЬОНЪТ САМАРИЯ - пътуването започва с изкачване на планинския път на Западен Крит до достигането на прекрасното плато Омалос, което е заобиколено от Белите планини. Само на 38 км. от Ханя вече ще сме достигнали 1250 надморска височина. Оттук ще тръгнем през Ксилоскало (wooden Step), откъдето започва и пътя през каньона. Заради изключително рядката флора и фауна, дефилето Самария е обявено за национален парк с цел опазването му. Входът за каньона е 5 Евро на възрастен - деца до 15 години са безплатно.
Каньонът Самария е най-дългия в Европа - 16 км. Широк е от 150 м. до 3м. в най-тясната си част. Необходими са около 6 часа, през които да преминете маршрута спокойно, наслаждавайки се на гледки, спиращи дъха и снимки. Пътят е сравнително лесно проходим до пристигането на брега на морето. Препоръчително е да се носят здрави и удобни обувки и в никакъв случай не сандали!
Първият етап от спускането е слизане на зиг-заг около 4 км., след което е първото място за отдих и храна. Покрай него минава рекичка, която е поточе в летния период и буйна река през зимата. На това място се намира и каменната църква Агиос Николаос (Свети Никола).
След почивката започва интензивното преминаване. Ждрелото се задълбочава, отвесните скали са надвиснали над вас до състояние, в което ви се струва,че ще се затворят пред вас. Дебели ленти от бял кварц и черни скали се гърчат по скалите. Така криволичещи по тесните пътечки и преминавайки десетки пъти планинската река ще се озовете пред световноизвестните Железни порти - скалисти стени, намиращи се на по-малко от 3 м. една от друга и издигащи се на над 300 м. височина.
През цялата дължина на дефилето има място за отдих, чешмички с планинска питейна вода. Краят на прехода е на пристанището в село Агия Румели - на брега на либийско море. Срещата след прехода е в ресторант-таверна Кри-Кри, откъдето всеки един ще получи билета за ферибота. В случай, че сте се справили с времето, необходимо за преминаване на каньона добре, ще имате възможност до поплувате и в кристално чистите води на Либийско море. Фериботът ще отпътува за Сугия, откъдето ще бъдете транспортирани с автобус до хотела.
Час на заминаване: 05:20
Час на връщане в хотела - около 20:00 часа. - цена: 22 евро на човек (входна такса каньон - 5 евро за възрастни (деца до 15 г. безплатно), фериботен билет - 8,50 Евро за възрастни, деца - 50% - входната такса и фериботния билет не са включен в цената на екскурзията)
 
ПЛАЖЪТ ЕЛАФОНИСИ - Екскурзията започва с преминаване през историческото селце Малеме. Там се е състояла най-голямата парашутна атака от хитлеристките войски по време на битката през 1941. След това ще спрем на манастира Хрисоскалитиса, който ще имате възможността да разгледате за половин час. Към обяд ще пристигнем на плажа Елафониси - включен в топ 10 на световните плажове, той е разположен на югозападния бряг на острова. Тропическият ефект се постига чрез белите и  розови коралови пясъци. Образуваната лагуна с тюркоазените топли води е идеална за децата. От нашия екскурзовод ще можете да научите легендите, свързани с плажа, датиращи още от 1841 г. - цена: 22 евро на човек.

ЕДНОДНЕВЕН КРУИЗ ДО САНДОРИНИ - Екскурзията започва рано сутринта с тръгване от хотела в посока Ретимно, където в 07,30 часа отплава ферибота за Санторини. След пристигането там, ще бъдем посрещнати от местните екскурзоводи, които по време на пътуването с автобуса ще ни запознаят с информация, свързана с културата и историята на острова. По време на пътуването ще спрем в Оя, където ще имаме свободно време за разходки и снимки, и във Фира - където също ще можем да се възползваме от свободно време за пазар,разходки или снимки. След това туристите имат няколко възможности:
- да останат в красивата столица на острова;
- възможност за плаж на магнетичния черен плаж на Периса - за тяхно улеснение са избрани няколко местни ресторанти / барове, където ще получат 10%-ва отстъпка от цените в менюто за ястия и напитки.
- разходка до вулкана - традиционни малки лодки ще заведат туристите до вулкана (срещу допълнително заплащане). 
Връщането обратно от Санторини е в 17,45 часа, след което предстои трансфер до хотела. - цена: 155 евро на човек, деца до 3 г. - безплатно, деца от 3 до 11.99 г. - 50%!
 
 


Информация за дати и цени

Дата: 30/04/2016 - 07/05/2016

ЦЕНИ - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31/01/2016:


Sunrise Village Hotel 3+* -             Възрастен – 415 Евро
                                                      Дете 0-1,99 г. – 95 Евро
                                                      1-во дете 2-11,99 г. – 180 Евро
                                                      2-ро дете 2-11,99 г. – 295 Евро
Galini Sea View 5* -                        Възрастен – 495 Евро
                                                       Дете 0-1,99 г. – 95 Евро
                                                       1-во дете 2-11,99 г. – 180 Евро
                                                       2-ро дете 2-11,99 г. – 340 Евро

- офертата е валидна при записани 20 пълноплащащи туриста!
- цената е калкулирана при цена на билетите към 01/10/2015. В случай на промяна на цените от авиокомпанията, ще бъде отразено и в пакетната цена!

Начин на плащане:
- 50% депозит при резервация
- 30% до 15/02/2016
- 20% до 10/04/2015
Анулационни срокове и неустойки:
- крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 55 дни преди датата на отпътуването. 
- при анулация по-малко от 55 дни преди датата на отпътувнато се дължи неустойка в размер на:
       * при анулация от 54 до 22 дни преди датата на отпътуването, неустойката е в размер на внесения депозит, съгласно договора по конкретната програма.
      * при анулация от 21 до 15 дни преди датата на отпътуването, неустойката е в размер на 70% от цената на пакета.
      * при анулация от 14 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от пакетната цена
 

Какво е включено в цената

* трансфер София - летище Солун - София

* трансфер летище Ханя - хотел - летище Ханя

* медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

* представител на агенцията по време на целия престой

 


Какво не е включено в цената

 * допълнителен багаж - заплаща се при закупуването на билета
            - 15 кг. - 46 Евро, 20 кг. - 70 евро
* екскурзии на острова -  заплащат се на място (виж допълнителна информация)

* еднодневен круиз до Санторини (виж допълнителна информация)

* разходи от личен характер
Мирея Травел ЕООД

Адрес: гр. Благоевград, ул. "Димитър Йосифов" 2
Телефон: 0879806640
Сайт: http://www.mireya-travel.com

Още оферти