Кападокия (АРХИВИРАНА)


Цени от: 545.00 лв.
Продължителност: 6 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Турция

Описание

Екскурзия в древните земи на Кападокия с минаване през Одрин и Истанбул и възможност за издигане с балон и посещение на дервишко шоу!

1 ден /17.09.2015/ Одрин – Истанбул

Отпътуване от Централна Автогара в София. Пристигане в Одрин. Посещение на джамията Селимие. Свободно време. Пристигане в Истанбул. Настаняване в хотел. Нощуване.
2 ден /18.09.2015/ Истанбул – Кападокия
Закуска. Панорамна обиколка с автобус на Истанбул – Старата европейска част с района на Капалъчаршъ, Университета, акведукта на Валенс, преминаване по моста над Златния рог, новата европейска част с района Каракьой, двореца Долмабахче /отвън/, квартал Ортакьой, преминаване по моста над Босфора в Азиатската част. Отпътуване за Кападокия. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване.
3 ден /19.09.2015/ Кападокия
Закуска. Посещение на един от подземните градове - Каймаклъ или Деринкую. Изградени преди хилядолетия, те са служели за убежища и дом на цели общности. В района има открити над 40 подобни града, някои достигащи дълбочина до 80 м. В миналото те са разполагали със собствени водоизточници, специални въздушни системи, дори подземни църкви и конюшни. Разглеждане на долината Зелве със странните вулканични образувания и скалните църкви в Гьореме. Разходка из градчетата Юргюп и Аванос. Вечерта по желание посещение на шоу на танцуващи дервиши. Вечеря. Нощуване.
4 ден /20.09.2015/ Коня
Преди изгрев слънце може да се насладите на невероятния пейзаж на Кападокия от птичи поглед – включете се в екскурзията с балон и вижте как околността се събужда под първите утринни лъчи. Закуска. Отпътуване за Коня, градът на въртящите се дервиши, разположен на древния път на коприната. Разглеждане на гробницата на Джелаладин Руми или Мевляна, поет и мистик, един от великите мислители на своето време. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване.
5 ден /21.09.2015/ Бурса
Закуска. Отпътуване за Бурса, първата столица на Османската империя. Разглеждане на гробниците на Осман и Орхан, Зелената джамия, Големия чинар и Коза хан, някога център на търговията с коприна, а днес приятно място за отдих с чаша чай. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване.
6 ден /22.09.2015/ София
Закуска. Отпътуване за България през Ялова / с ферибот/. Пристигане в София вечерта

Информация за дати и цени

На човек в двойна стая - 545 лв.
Единична стая - 705 лв.
Дете до 6.99 г. - 320 лв.
Дете от 7 - 11.99г. - 435 лв.
Децата ползват намаление само като трети човек в стая

Какво е включено в цената

Транспорт с автобус
1 нощувка със закуски в хотел 3* в Истанбул
4 нощувки със закуски и вечери в хотели 4* по програмата
Цялата туристическа програма с екскурзовод на български
Турмениджър от Аполо
Медицинска застраховка с покритие 5000 евро.

Какво не е включено в цената

Входни такси за музеите – Гьореме – 20 лири, Зелве – 15 лири, Подземните градове – 15 лири, Мевляна в Коня – 8 лири;
Издигане с балон в Кападокия – около 120 евро;
Посещение на шоу с дервиши в Кападокия – 20 евро;
Напитки по време на хранене.
Apollo 2000 Ltd

Адрес: Sofia 1606, Sv. Ivan Rilski 16
Телефон: 029525040
Сайт: http://www.apollobg.com

Още оферти