ИНДИЯ - Златният триъгълник и мистичните свещени градове на Ганг - БГ група - включени лет. такси, самолет от Варна (АРХИВИРАНА)


Цени от: 1599 евро
Продължителност: 9 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Индия

Описание

Екскурзии

ИНДИЯ - Златният триъгълник и мистичните свещени градове на Ганг - българска група - включени летищни такси - самолетна екскурзия от Варна

9 дни / 7 нощувки

Транспорт: самолет

Дати: 30.04 – 08.05.2016

Цена: 1599 EUR

 

 

Предимства в програмата:

 • - Полети с една от най-добрите авиокомпании
 • - Настаняване в отлични 4/ 5-звездни хотели
 • - Изключително разнообразие на туристически дестинации, представящи древна и съвременна Индия, включително световноизвестни обекти на ЮНЕСКО – забележителностите в Делхи; храма Акшардам, Джайпур – розовият град, Тадж Махал – едно от новите 7 чудеса на света; свещенните места на индусите – Харидвар и Ришикеш
 • - Езда на слонове
 • - Възможност за йога-занимания
 • - Разумно съотношение между качество и цена на туристическия продукт
 • - Водач на ТА по време на цялото пътуване
 • Когато Христофор Колумб слага началото на знаменитото си морско пътешествие на запад в края на XV век, едва ли е очаквал да стъпи на земите, които по-късно очертаха контурите на Новия свят. Великите географски открития станаха възможни заради бляна по една приказна страна, примамваща европейските империи със своите несметни богатства. Индия – древна и модерна, екзотична и изкусителна. Предлагаме ви пътешествие из тази уникална страна, което ще ви отведе в древните градове на Индия, образуващи т. нар. Златен триъгълник. Ще видите едно от новите седем чудеса на света – Тадж Махал. Ще се потопите в мистиката на свещените за индусите градове Харидвар и Ришикеш край бреговете на знаменитата река Ганг, където всяка година се стичат милиони поклонници и туристи от цял свят.

  Програма:

  1 ден /30.04/

 • ВАРНА – Делхи
 • Полет от Варна в 15:40 с турските авиолинии. Кацане в Истанбул в 16:40. Излитане от Истанбул в 19:55 ч.

  2 ден /01.05/

 • ДЕЛХИ
 • Кацане в индийската столица в 07:40 – град на истински контрасти и многообразие. Трансфер и настаняване в хотел “Country Inn & Suites” 5* / http://www.countryinns.com/new-delhi-hotel-in-110030/indcxds/ или подобен.
 • Oбзорна екскурзия из космополитната пъстроцветна столица, в която ярко се открояват двете й основни части: старият град и изграденият по проекти на британски архитекти Ню Делхи. Ще се запознаем с уникалното творение на човешката мисъл Кутуб Минар – най-голямото минаре в света, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Целият комплекс очарова със своята архитектурна палитра от руини от древността до Средновековието. По-нататък ще посетим един от най-забележителните храмове на бахайската религия – храма Лотус, разположен сред разкошен парк. Той впечатлява със своята архитектура във формата на лотусов цвят с прекрасни бели листа от мрамор - символ на мир, чистота, любов и разбирателство. В Ню Делхи се пригответе да видите емблематичната арка “Портата на Индия”, главния булевард Радж Баван, където се провежда колосалния по мащабите си военен парад за Деня на Републиката (26 януари), Двореца на президента, построен във викториански стил по времето на колониалната епоха, и овалната сграда на Парламента. След кратка почивка за обяд ще се насочим към стария град Делхи, за да зърнем най-голямата джамия в Азия Джама Масджид, Червения форт, построен през ХVІІ век от мугълския император Шах Джахан. Точно срещу Червения форт се намира един от най-известните пазари в Делхи - Чандни Чоук. Посещение на мемориала на Махатма Ганди – мястото, където тленните останки на този велик човек и борец за независимостта на Индия, са били изгорени, и което привлича поклонници и туристи от цял свят. Посещение на храма Акшардам - най-големият храмов комплекс в Индия. Грандиозно творение на човешката ръка, построено за 5 години с участието на 11 000 доброволци! Само скулптурите на садуси/просветени йоги/, поклонници, учители и божествени персонажи наброяват 20 000! Вечеря и нощувка.

  3 ден /02.05/

 • ХАРИДВАР - РИШИКЕШ
 • Закуска. Отпътуване за свещените градове Харидвар и Ришикеш – първо с влак от Делхи до Харидвар, а после с автобус до Ришикеш. Пристигане в Харидвар около обяд и панорамна екскурзия из свещения град с посещние на най-значителните местни грамове: Chandi Devi Temple, Pawan Dham, Ramanad Ashram... Харидвар се намира на брега на р. Ганг, която се спуска в тукашната равнина от Хималаите. Името на града означава „Врата към бога”. Според древната хиндуистка легенда, на мястото, където е градът, са падали капки от нектара на безсмъртието, пренасян от митичното хиндуистко същество Гаруда, познато на българските телевизионни зрители от камбоджанския сървайвър по БТВ. О този повод веднъж на три години в Харидвар се провежда един от най-големите хиндуистки фестивали Кумбха – мела, на койо гостуват стотици поклонници и туристи. След обяд отпътуване за Ришикеш.. Вечеря и нощувка в хотел “Aloha on the Ganges” 5* / http://www.alohaontheganges.com/ или подобен.

  4 ден /03.05/

 • РИШИКЕШ
 • Закуска. Днешният ден е отреден за Ришикеш – свещен хиндуистки град, нарична «Световна столица на йога». Названието му всъщност е интерпретация на името на хиндуисткия бог Вишну и означава «господар на сетивата». По време на обзорната екскурзия из града ще посетите свещени за индусите духовни центрове, познати под името ашрам: Шивананда, Йога Никетан, Барат Мандир, Лаксман Йоола и Рам Йоола с гигантския въжен мост през р. Ганг. Това са уединени сред природата места, в които още от древността мъдреци са проповядвали своите учения, извършвали са духовно обучение и медитация, привличали са местните жители да упражняват различни видове йога или бойни изкуства. Лаксман и Рам Йоола носят имената на двама братя, герои от прочутия индийски епос «Рамаяна», които именно в ашрам са обучвали да боряват изкусно с бойни оръжия, за да се спасят от своите врагове. Типичната хиндуистка мистична атмосфера продължава с посещението на Висишха Гуфа – място край река Ганг, където е медитирал един от седемте велики мъдреци, синове на бога Брахма. По време на религиозния празник Аарти Гат ще се представят някои съхранени през вековете традиционни стародавни ритуали. Вечеря и нощувка.

  5 ден /04.05/

 • РИШИКЕШ – ХАРИДВАР - ДЕЛХИ - АГРА
 • След закуска отпътуваме към Агра. Вечерта пристигане. Вечеря и нощувка в “Four points” 4* / http://www.starwoodhotels.com/fourpoints/property/overview/index.html?propertyID=3944/ или подобен.

  6 ден /05.05/

 • АГРА – ФАТЕХПУР СИКРИ - ДЖАЙПУР
 • Закуска и посещение на едно от новите седем чудеса на света – Тадж Махал. Ето ни пред перлата на Индия – гробницата Тадж Махал - храм на вечната и силна любов. Бялата, грациозна, внушителна и уникална по рода си гробница е изградена от мрамор и скъпоценни камъни от великия мугълски владетел Шах Джахан в памет на любовта на неговия живот – съпругата му Мумтаз Махал (възвишената в двореца), която го е придружавала при всички негови военни походи. След закуска отпътуване за Джайпур. Първата ни спирка по пътя е древният Фатерпурх Сикри – столица на великата мугълска империя, основана от могъщия владетел Акбар Велики през ХVІ век. Просъществувала само 15 години, въпреки разкошния си облик, столицата отива в небитието и оттогава носи и името Мъртвия град. Пристигане в Джайпур, наричан «Розовият град» заради оцветените в розово фасади. Градът ще ни пренесе в дворците и разкоша на могъщи владетели от преди няколко столетия. Настаняване в хотел „Park Regis” 4* http://www.parkregisjaipur.in/ или подобен. Вечеря и нощувка.

  7 ден /06.05/

 • ДЖАЙПУР
 • След закуска екзотична разходка на слонове до приказния форт Амбер, известен и като «Малката китайска стена». Това е първата столица на държавата Раджастан, основана през ХVІІІ век от династията Джай Сингх. Покрай дворцовите ритуали в крепостта ще надникнем и в тайния живот на харема на махараджата.
 • Днес ще посетим Градския дворец, където ще видим богатата колекция от тъкани и облекла на махараджата и семейството му, както и най-големия в света сребърен съд за вода с вместимост почти 400 литра! Махараджата Савай Джай Сингх ІІ създава и знаменитата Слънчева обсерватория, която и до днес, 300 години по-късно, отчита времето перфектно! Тя носи името Джантар Мантар и има общо 5 такива съоръжения на различни места, включително и в Делхи. Обсерваторията в Джайпур е най-голямото от тях. Водният дворец, известен още като Джал Махал, е разположен също в Джайпур. Името на този забележителен замък идва от факта, че той е красиво разположен сред водата. Водният дворец се отличава със сложната си архитектура. Хава Махал или в буквален превод „Двореца на ветровете” е една от основните забележителности на индийския Джайпур. Впечатляващ със своята архитектура, изградена от множество малки бастиони, стриктно подредени и аранжирани и изграждащи пищната, но хармонична фасада на Дворецът на ветровете. Хава Махал е бил предназначен за „женски дворец” – построен е за улесняване на жените на кралското семейство - дискретно да наблюдават от своите стаи ежедневието и шествията на града. Дворецът на ветровете е построен във време, когато владетелските жени са били изцяло скрити от очите на света. Вечеря. Нощувка.

  8 ден /07.05/

 • ДЖАЙПУР – ДЕЛХИ
 • След късна закуска отпъруване обратно за Делхи с почивки за кафе и чай по път. Вечерта пристигане в индийската столица. Настаняване. Вечеря и нощувка.

  9 ден /08.05/

 • КЪМ ЕВРОПА
 • Ранен трансфер до летището. Отпътуване за България с турски авиолинии в 06:05 сутринта. Кацане в Истанбул в 10:25. Полет в 12:40 и пристигане във Варна в 15:20 ч.

  ПРОМО цена за записване до 29.02.2016 г: 1599 евро/ 3128 лв. с включени летищни такси

  Стандартна цена:1699 евро/3323 лв. с включени летищни такси

  ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • - Самолетен билет Варна – Истанбул – Делхи – Истанбул – Варна с Турски авиолинии
 • - Летищни такси – 290 евро/568 лв. (към 25.06.2015) Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
 • - 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 5* в Делхи
 • - 2 нощувка със закуска и вечеря в хотел 5* в Ришикеш
 • - 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* в Агра
 • - 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в Джайпур
 • - Сити тур на Делхи
 • - Сити тур на Ришикеш
 • - Панорамна обиколка на Харидвар
 • - Сити тур на Джайпур
 • - Посещение на Фатехпур Сикри
 • - Посещение на Агра и Тадж Махал
 • - Входни такси на обектите, упоменати в програмата
 • - Климатизиран транспорт в Индия
 • - Екскурзоводско обслужване на руски език по време на цялата програма
 • - Всички трансфери, упоменати в програмата
 • - Разходка на слон до форт Амбер в Джайпур
 • - Разходка с рикша в Делхи или Джайпур
 • - Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
 • - Водач на групата от ТА при минимум 10 туристи

  ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • - Бакшиши за местните екскурзоводи, за пренасяне на багажа в хотелите и бакшиши в ресторантите – около 60 USD/ 107 лв.
 • - Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
 • - Неупоменати в програмата услуги
 • - Доплащане за медицинска застраховка за лица над 64 години – 12 лв.
 • - Туристическа виза за Индия 105 лв - заплаща се лично от туриста при подаването на документите за виза
 • - Минимален брой участници: 10 човека

  Условия за записване и начин на плащане:

 • - Депозит 700 евро/ 1369 лв при резервация
 • - Доплащане до 15.01.2016

  Необходими документи:

 • - Необходими документи за издаване на туристическа виза - след настъпилите промени от 20.06.13 г. подаването на виза задължително става лично
 • - Попълване онлайн на визов формуляр http://www.indembsofia.org/bg/consular/visa/
 • - международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
 • - 1 цветна снимки с размер 5.08 x 5.08 см
 • - 105 лв такса
 • - Насрочва се предварително среща в Индийско консулство, като по време на срещата се взимат пръстови отпечатъци от всеки от пътуващите.
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

  ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:

 • - Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата
 • - Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат на място в България
 • - Минимален брой участници – 10 човека
 • - Срок за набиране на групата: 29.02.2016 г.
 • - Няма такса за влизане или излизане от страната
 • - Ваксини: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страната
 • 0048

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти