ЗАНЗИБАР - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА! (АРХИВИРАНА)


Цени от: 616 евро
Продължителност: 8 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Танзания

Описание

ЗАНЗИБАР - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!

8 дни / 7 нощувки

Транспорт: самолет

Дати: 29.01; 26.02; 04.03.2016

Цена: 616 EUR


Занзибар е онова райско кътче от земята, на няколко хвърлея източно от Танзания насред Индийския океан, в което, ако останеш повече дни, си обречен да останеш завинаги. Така се потапяш в белите плажове, кораловите рифове и кристално чистите води, изпъстрени с традиционните лодки „доу”, че се чувстваш сякаш незасегнат от цивилизацията и някъде далеч извън нея! Занзибар докосва дълбоко душата ти, намества се удобно в нея и остава там завинаги, уютно сгушен, все едно винаги е бил там.

Програма:

Ден 1-ви
Сборен пункт на летище София Терминал 2 – 14:45 ч. Среща с представител на туроператора, който ще Ви съдейства за чекирането. Отпътуване от София за Доха в 16:45 ч. с полет на Катар Еруейз по маршрут София-Доха-Занзибар. Пристигане в Доха в 22:20 ч. Трансфер до хотел в Доха. Настаняване. Нощувка.
Ден 2-ри
Закуска. Трансфер до летището и отпътуване от Доха в 8:50 ч. Пристигане в 16:20 ч. в Занзибар. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
Ден-3-ти до 6-ти ден
Свободно време или екскурзия по желание срещу допълнително заплащане. Изхранване на база All inclusive. Нощувка.
Ден 7-ти
Закуска. Освобождаване на стаите до 11.00 ч. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване от Занзибар за Доха в 15:40 ч. с полет на Катар Еруейз. Пристигане в Доха в 22:35. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
Ден 8-ми
Закуска. Отпътуване в 7:35 ч. с полет на Катар Еруейз за София. Пристигане в София 05.45 ч. местно време. Край на програмата.


Условия на офертата:

- При резервация се внася депозит 1150 лв. при настаняване в хотел 3*, 1400 лв. при настаняване в хотел 4. Доплащането е 45 дни преди тръгване.
- Програмата е индивидуална и по време на пътуването и престоя туристите не са придружени от представител на агенцията.

Забележка:

Някои от хотелите са с промоционални цени и наличностите могат да се изчерпят - няма гарантирани места.
Туроператорът не носи отговорност в следните случаи:
- при промяна цената на визата за Танзания
- ако на турист бъде отказано влизане в Катар и престой в Доха
- ако към турист бъде отправено изисване за имунизация срещу жълта треска при пристигане на о.Занзибар
- при кражби на лични вещи, пари и документи на туристите, както по време на пътуването, така и в хотела по време на престоя
Цената е при мин. записани 4 туриста.
При непостигнат минимум може да се наложи корекция на цената.

Полетно разписание:

Qatar Airways
София - Доха 17:25 - 23:00
Доха - Занзибар 08:50 – 16:20
Занзибар - Доха 15:40 – 22:35
Доха – София 07:55 - 12:00

Допълнителни турове:
Каменния град

52 евро на човек, включва гид и трансфер до Камения град. Турът може да се нагоди към предпочитанията на туристите.
Продължителност - 4 ч., може да се удължи по желание
Опасан с лабиринт от тесни улички, криви пасажи и порутени къщи с надвиснали балкони, Каменния град е наречен така заради кораловия варовик, използван за изграждането му. Арабските търговци са строили къщи тук, след като натрупват богатство чрез търговия със злато, слонова кост, карамфил и – най-доходоносната и най-ужасяваща – търговията с роби, предназначени за целия свят. Робството бива премахнато през 1897 г., а с промяната на търговските модели, като за наказание, градът започва да запада. Днес на мястото на стария робски пазар се извисява африканска църква от ХІХ в., а главният олтар е изграден на мястото, където някога се е издигал позорния стълб в опит за прочистване и опрощение.
Персите първи открили острова още през 8-и век, а през 17-ти и оманците последвали дирите им, създавайки империя в Източна Африка. През 1840 г. султанът на Оман се преместил тук и направил града своя столица. Малко по-късно, през 1861 г., Занзибар става независим султанат, а града - космополитен, населен от араби, африканци, индийци и европейци. Къщата на чудесата (Beit el-Ajaib) е един от най – важните символи на града. Тя е построена в чест на султан Баргаш от морски инженер и се радва на изключително интересна архитектура. Тя е и първата и единствена къща с електричество в Занзибар. Затова и местните започнали да се страхуват от нея и я нарекли „къщата на чудесата”. Сградата е обявена за национално богатство, а в момента там се помещава националния музей, отворен за посетители от 2002 г. /Фотографирането е срещу допълнтелно заплащане/. Къщата на чудеса е преживяла доста сътресения, бомбардирана и отчасти разрушена, до реставрирането си през 2002 г. Има дори и честта да приюти изследователят Дейвид Ливингстън, който отсяда в нея през 1866 г. преди последната си експедиция в Африка. Друг крайбрежен дворец, „Бейт ал-Сахел“, също е музей, посветен на занзибарското кралско семейство. От крайбрежието плъзва мрежа от тесни улички, опасани от големи дървени порти, с релефна резба и месингови гвоздеи. Повечето сгради датират от 19-и век, но крепостта „Олд Форт“ – сега културен и развлекателен център – е построена от оманците още през 17-и.

Плантации с подправки

полудневен тур, 50 евро на човек с вкл. транспорт, гид, вход и 1 мин. вода
Историята на Занзибар няма да е пълна без да споменем подправките - карамфил, канела, пипер и много други, купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до град Занзибар и да се включите в тур, който ще пренасити сетивата ви с ароматите на пресните билки. По време на тура ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Посетителите ще бъдат ще бъдат впечатлени както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечбните им свойства, подпомагащи лекуването на различни заболявания. На място, в плантациите, можете да закупите по-евтино подправки и извличните от тях масла.

Горския резерват Йозани

полудневен тур, 46 евро на човек с вкл. транспорт, гид, вход и 1 мин. вода
Намира се в източната част на Занзибар и е дом на маймуната Червен Колобус, която е среща само в Занзибар. Маймуните са изпълнени с дух и характер и са на свобода в естествената си среда. Можете да ги видите от близо и непосредствено извън резервата. Много са фотогенични и ако са в настроение, могат до безкрай да се закачат с вас. В резервата можете да видите и други животински видове, като маймуната Sykes, малки антилопи, диви прасета и над 50 вида пеперуди и 40 вида птици. Говори се, че потайният Занзибарски леопард (видян за последен път преди години) се храни в резервата през нощта – може би за това резервата приема посетители само през деня!? Резервата Йозани е с отлична мрежа от естествени пътеки, а гидовете са професионалисти, които ще ви предоставят изчерпателна информация за многообразието на животинските видове наокло.

Залез сред Индийския океан

следобеден тур, 16:30 - 18:30, 25 евро на човек с отпътуване от Каменния град

Safari Blue, залива Menai

целодневен тур с включен обяд - 90 евро на човек

Делфини, южно крайбрежие

полудневен тур, 66 евро на човек с вкл. транспорт, гид

Полезна информация:
Танзания

Санитарен режим: Задължително е да се взимат профилактично таблетки против малария. При взимане на тези таблетки /обикновено на седмица по 1 таблетка/ не съществува никакъв санитарен риск. Преди тръгване туристите следва да си закупят и репеленти против комари / комарите са преносителите на маларийния плазмодий/ като Autan или Off.
Необходимо е приемането на на повече течности и бедни на мазнини храни, както и избягване употребата на алкохол през горещите месеци. Забранена е консумацията на питейна вода от чешмите. Да се внимава при консумацията на плодове и зеленчуци.
Местна валута: Танзанийски шилинг (TZS)
Препоръчва се носенето на долари, евро и кредитни карти. Препоръчва се носенето на копие от документ за самоличност и малко количество пари. При необходимост се сменят на място в обменните бюра на хотелските комплекси или в градовете.

Занзибар:

Занзибар е полу - автономна област от Обединена република Танзания, Източна Африка и представлява архипелаг в Индийския океан, намиращ се на 25 - 50 км. от крайбрежието на континента. На територията й има два големи острова – Унгуджа и Пемба и множество малки острови. В славното си минало, Занзибар е била отделна държава с богата търговска история в арабския свят. В 19 век става център на султаната на Оман и Мускат, от който се управлява цялата ивица от Сомалия до Мозамбик. Освен с плантациите за джинджифил, обаче, търговията със слонова кост и злато, добива и печална известност като най-голямото пристанище, от където са отплавали уловени от вътрешността на континента роби към всички точки на света. През 1964г. се обединява с Танганика и заедно формират Танзания. В днешно време Занзибар успява да запази автономия в рамките на съюза. Населението е около 1 070 000 жители с площ от 2 643кв.км и столица Занзибар.
Основните източници на препитание са добива на подправки, лико от рафия и туризъм. Занзибар е известна с производството на карамфил, индийско орехче, канела и черен пипер. Поради тази причина тези острови често се наричани островите на подправките. Занзибар може да се похвали и с някои ендемични видове като Занзибарския червен колобус (вид маймуна) и Занзибар леопард, който вече е изчезващ вид. Занзибар е и изключително подходящ за сърф и дайвинг.

Сезони:

Сух сезон от юни до октомври - слънчево и сухо време
Сезон на „дългите дъждове" от март до май
Сезон на „късите дъждове“ от ноември до декември
Най- ниска измерена температура - 19 градуса (юли - септември)
Най- висока измерена температура – 38 градуса (март)

Валута:

Танзанийски шилинг (TZS) . Приблизителен обменен курс: € 1 = TZS 2333 или USD 1 = TZS 2155
Най- доброто място за обмяна на валута - Каменния град. Банкомати има само в Каменния град. В малко хотели и магазини се приемат картови плащания. Извън Каменния град няма налични банкомати. Този на летището обикновено не работи затова не разчитайте на него.

Религия:

Занзибар е мюсюлманска страна. Добре е жените да прикриват ръцете и краката си извън плажа и хотелите и да се проявявa дискретност при консумация на алкохол. Не е препоръчително да се яде на публични места по време на свещения Рамадан (преди залез слънце).

Часова зона:

Танзания и Занзибар се намират в същата часова зона като България затова няма разминаване на лятното часово време.

Интересно:

Островната държава била твърде слаб съперник за колониалните сили. Когато Германия предявява претенциите си в Източна Африка през 1890 г. се договаря с британците да замени Занзибар за остров Хелголанд в Северно море. Така Занзибар става британски протекторат. През 1896 г. oбаче избухват бунтове около въпроса за наследяването на султанския престол. Кралството изпраща своя флот срещу oстрова. Британските кораби започват обстрел на крайбрежието като потопяват султанската яхта и разрушават харема. След обстрел от 38 минути Занзибар се предава. Така англо-занзибарският конфликт държи рекорда за най-кратката война в историята.
0009

Информация за дати и цени

ДАТИ:

29.01 - 05.02.16 - последни места
12.02 - 19.02.16 - stop sale
16.02 - 23.02.16 - stop sale
19.02 - 26.02.16 - stop sale
26.02 - 04.03.16 - има места
04.03 - 11.03.16 - има места

Цени:
Reef & Beach Resort 3* - 616 евро
Paradise Beach Resort 4*- 704 евро
DoubleTree Resort by Hilton Zanzibar - Nungwi 4* - 906 евро
Azanzi Beach Hotel 3* - 961 евро
Bluebay Beach Resort 5* - 1136 евро
Royal Zanzibar Beach Resort 5* - 1149 евро

Какво е включено в цената

Цената включва:

- Самолетен билет София - Доха - Занзибар / Занзибар - Доха - София
- Трансфер летище - хотел - летище в Доха
- Трансфер летище - хотел - летище в Занзибар
- 5 нощувки на база All inclusive в Занзибар в хотел по избор
- 2 нощувки в Доха със закуска в хотел 3*
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на турист

Какво не е включено в цената

Цената НЕ включва:

- Летищни такси в размер на 305 евро, които се заплащат задължително.
- Виза за Танзания - 50 щ.долара - заплаща се на летището, при пристигане (желателно е туристите да платят с банкнота от 50 долара на цяло)
- Препоръчителна ваксинация за жълта треска - около 50 лв.
- Лични разходи
- Екскурзии
ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти