ЗАГРЕБ - МИРАБИЛАНДИЯ - РАВЕНА - САН МАРИНО - ФЛОРЕНЦИЯ - ВЕНЕЦИЯ (АРХИВИРАНА)


Цени от: 555 лв
Продължителност: 6 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Италия

Описание

ЗАГРЕБ - МИРАБИЛАНДИЯ - РАВЕНА - САН МАРИНО - ФЛОРЕНЦИЯ - ВЕНЕЦИЯ
 

Дати на пътуване: 01.04. – 06.04.2018

 
1 ден – Отпътуване от Пловдив в 5.00 ч. от София в 7.30 ч. Транзитно преминаване през СЪРБИЯ. Вечерта - пристигане в ЗАГРЕБ. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
2 денЗакуска. 8.00 ч. – отпътуване за ИТАЛИЯ с транзитно преминаване през СЛОВЕНИЯ. Пристигане в Италия и посещение на увеселитевния парк „Мирабиландия”. Настаняване в хотел в района на Равена/Римини. Нощувка.
 
3 ден - Закуска. Разглеждане на РАВЕНА - град под егидата на ЮНЕСКО, столица на Западната Римска империя от V в. Пешеходна разходка в централната част на града - Базиликата Св. Аполинарий, Двореца на Теодорих,  църквата Санта Мария ин Порто, Картинната галерия, Новата порта, Катедралата, Народния площад - заобиколен от старинни сгради с чаровни кафенета и ресторнти, гроба на Данте, базиликата Сан Витале - най-известния архитектурен паметник в града, един от образците на византийското изкуство и архитектура в Западна Европа, в двора на която се намира и мавзолея на Гала Плацидия (дъщеря на император Теодосий І и сестра на император Хонорий, преместил столицата на Западната Римска империя в Равена) и др.Отпътуване за САН МАРИНО. Пешеходна обиколка - Крепостните стени, площад „Либерта” със Статуята на Свободата, Правителствения дворец, Катедралата „Сан Марино” и др. Свободно време. Отпътуване за Монтекатини. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
4 ден - Закуска. 8.45 ч. - Отпътуване за ФЛОРЕНЦИЯ. Пешеходна обиколка - църквата “Санта Кроче”, катедралата “Санта Мария дел Фиоре”, къщата на Данте, площада на Сеньорията, галерия Уфици, “Понте Векио”, Палацо Векио и др. Свободно време. Отпътуване за Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
5 ден - Закуска. 9.00 ч. – Отпътуване от пристанището „Пунта Сабиони” с корабче (включено в цената) до ВЕНЕЦИЯ. Пешеходна обиколка на града - Моста на въздишките, Двореца на Дожите, площада и Базиликата “Сан Марко”, Камбанарията, Часовниковата кула, моста “Риалто” и др. Свободно време / разглеждане на музеи по желание. Отпътуване за Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
6 ден - Закуска. Отпътуване за БЪЛГАРИЯ. Пристигане в Пловдив около 20.00 часа.
                                                                   

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
5 нощувки със закуски /2 ВВ в хотел 2*/3* в Загреб/околности, 1 ВВ в хотел 3* в Монтекатини, 1 ВВ в хотел 3* в района на Римини; 1 ВВ в хотел 2*/3* в Лидо ди Йезоло /;
корабче до Венеция с пристанищни и пътни такси;
транспорт с автобус /с климатик, видеосистема и минибар/;
туристическа програма в определените според маршрута градове и туристически обекти;
 такси резервация и административни разходи;
 медицинска застраховка; водач от агенцията.
Доплащане за: единична стая: - около 140 лв.
 
 

Информация за дати и цени

цена : 555 лв 

Какво не е включено в цената

Пакетната цена не включва
входните такси за музеите и туристическите обекти (20 евро за Мирабиландия);
вечери в хотелите (по 6-8 евро);
градска такса в хотелите;
медицинска застраховка за лица над 65 год;
мероприятията по желание;
билети за градски транспорт;
застраховка „Отмяна на пътуването“;
разходи от личен характер.
 
 
 
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 14 дни преди датата на пътуване.
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт (+ ксерокопие при записване); за деца до 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверена декларация за разрешение за пътуване извън България, подписана от двамата родители; за деца до 18 г., пътуващи с един родител - нотариално заверена декларация за разрешение за пътуване извън България, подписана от другия родител; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин на плащане: депозит - 30 % от пакетната цена при записване; доплащане - до 20 дни преди отпътуване.
 
 
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
 
Лъки Холидей ЕООД

Адрес: София, ул. Удово 5
Телефон: 0886049676
Сайт: http://www.luckyholiday.eu

Още оферти