Екскурзия до Букурещ, Сибиу, загадъчния замък Хунедоара и Турда-най-голямата солна мина в Европа (АРХИВИРАНА)


Цени от: 225.00 лв
Продължителност: 3 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Румъния

Описание

Програма:
Ден 1

Отпътуване от Варна в 04.15 от Антим-1/Археологически музей/. Отпътуване от Добрич в 05.00ч пред Младежки дом в посока Русе. Кратка почивка на удобна бензиностанция в Русе. Преминаване през Дунав мост Русе.Пристигане в Букурещ около 10.00ч. Панорамна автобусна екскурзия през Букурещ включваща: площад Унири, Университетския площад, площад Виктория, площад Шарл де Гол, Триумфалната арка и площада на Революцията. Фото пауза пред Парламента - втората по големина административна сграда в света, след Пентагона. На път за Сибиу разглеждане на манастира Куртя де Арджеш., основан 1512 год./ Куртя-де-Арджеш – град в Румъния, на р. Арджеш, в Южните Карпати, курортно селище. 17 хил. жители. Основан в 14 в., бивша резиденция на епископите и князете на Влахия/. Останки от княжески дворец / 14 в./, кръсто-куполна църква св. Николай / 1352 г./, епископска църква / 1512 г./. Пристигане в Сибиу в късния следобед. Настаняване. Нощувка.
Ден 2
Закуска. Разглеждане на Сибиу - или немския Херманщадт- град с немска култура и традиция в сърцето на Трансилвания. Пешеходна обиколка на града: Пиаца Маре; двореца на Брукентал - една от най-забележителните барокови  сгради в града; синята къща, която е помещавала правната академия, академията за естествени науки, а по време на Втората световна война е била главната квартира на Гестапо; военния клуб; къщата на Хехт; вила Хуч. Пешеходната разходка продължава по Пиаца Мика - градската кула; мостът на лъжците - първият железен мост, построен в Румъния през 1859 г. и свързва горния с долния град; къщата на изкуствата; историческия музей на фармацевтите; Пиаца Хует - кулата; кулата на грънчарите, кулата на дърводелците, Дебелата кула, кръглата Барутна кула, кулата на Кожарите. Отпътуване за замъка Корвин в Хунедоара. Замъкът Хуняди или Замък Корвин е замък в трансилванския град Хунедоара, днешна Румъния. До 1541 г. той е в Княжество Трансилвания. Изграден е главно в готически стил, но има елементи и на ренесансовата архитектура. Има високи и здрави отбранителни кули, вътрешен двор и подвижен мост. Легендата гласи, че Влад III  (по-известен като Влад Цепеш, или Влад Дракула) е държан като затворник 7 години, след като пада от власт през 1462 г. Връзщане в Сибиу. Свободно време. Нощувка.
Ден 3
Закуска. Посещение на ASTRA комплекс - най-големия етнографски музей на открито, включващ и музей на фолкор и традиция, музей на Трансилванското изкуство, музей на Саксонското изкуство и традиция. Отпътуване за Турда. По пътя се отбиваме в Алба Юлия, позната още като Бълград. Туристическа програма -  старата крепост над града, Княжеският дворец и Православната църква,  построена между 1921 и 1923 г по случай обединението на Румъния. Римо-католическата катедрала  може би е една от най-представителните сгради за средновековния готически стил в Трансилвания. Пристигане в град Турда и посещение на солната мина- включваща три мини - мината Терезия достига най-дълбоко, на 120 метра под земята. Мината Антон е на 108 метра, а мината Рудолф - е на 42 метра.

 

Информация за дати и цени

09 - 11.10.2015

Какво е включено в цената

  • Транспорт с комфортен автобус
  • Пътни и гранични такси
  • 2 нощувки в Сибиу 3 звезди със закуска на блок маса
  • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
  • Медицинска застраховка по време на пътуването

Какво не е включено в цената

  • Входна такса за замъка Корвин 25 леи за възратсни, 8 леи за пенсионери, деца и студенти 4 леи
  • Входна такса за солната мина в град Турда 20 леи за възрастни, 10 леи за деца, ученици и студенти, 12 леи за пенсионери
  • Входна такса за ASTRA открит етнографски комплекс 17 леи за възрастни, 10 леи за пенсионери, студенти и ученици – 3.50 леи
Е-ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, ул. Оборище 13А
Телефон: 058 65 56 22
Сайт: http://www.e-tours.bg

Още оферти