Виетнам и Камбоджа , 26.10.2016 - 18 дни - българска група - самолетна екскурзия от София (АРХИВИРАНА)


Цени от: 2907 лв.
Продължителност: 15+ дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Камбоджа

Описание

Екскурзии

Виетнам и Камбоджа - 18 дни - българска група - самолетна екскурзия от София

18 дни / 15 нощувки

Транспорт: самолет

Дати: 26.10.2016

Цена: 2907 BGN

 

 

Ханой – залива Халонг – Хюе – Дананг – Хой Ан – Сайгон – Кай Бе – Шау Док – Пном Пен – Сием Реап

 • 1-ви ден:
 • Излитане от летище София посока Ханой.
 • 2-ри ден пристигане в Ханой ( вечеря):
 • Пристигане в Ханой в 14:45ч. Посрещане от екскурзовода и трансфер до центъра на града за настаняване в хотела. Свободно време за почивка или първи впечетления от града. Вечеря. Нощувка.
 • 3-ти ден обиколка на Ханой ( закуска, обяд и вечеря):
 • Закуска. Денят е посветен на задълбочено запознанство със столицата на Виетнам. Екскурзията започва с посещение на Етнографския музей, Храма на литературата, който е „ Първия университет на Виетнам” и храма Куан Тан. Обяд. Следва посещение на Квартала на трийсет и шесте гилдии, типичен пазар, Езерото на Възстановетана шпага и грама Нгог Сон. Вечерта спектакъл на марионетки върху вода. Вечеря. Нощувка.
 • 4-ти ден Ханой- залива Халонг ( закуска, обяд и вечеря):
 • Закуска. Отпътуване за залива Халонг. Пристигане в Бай Чай към обяд. Качване на борда на нашата джонка, за круиз из залива Халонг. Обяд. Посещение на пещерата на Изненадата, след което следва изкачване до върха на о-в Ти Топ, откъдето панорамната гледка към залива Халонг е грандиозна. Връщаме се на джонката, където ни очаква вкусна вечеря с морски дарове. Нощувка на борда във самостоятелни каюти.
 • 5-ти ден Халонг – Ханой – нощен влак до Хюе ( закуска, обяд и вечеря):
 • Закуска. Посещение на рибарското селище. Круизът продължава до Ту Лонг между безброй островчета. Към 10:00ч. завръщане в пристанището и отпътуване за Ханой. Обяд. Пристигане в Ханой следобяд.Свободно време. Вечеря. Трансфер до гарата в Ханой за нощния влак към Хюе. Нощувка във влака в климатизирани купета първа класа.
 • 6-ти ден обиколка на Хюе ( закуска, обяд и вечеря):
 • Сутринта пристигане в Хюе. Закуска. Посрещане от екскурзовода и качване на корабче за разходка по Реката на парфюмите. Корабчето спира за посещение на красивата пагода Тиен Му, после продължава към селището Туи Биеу, където следва обяд. Следобед разходка с велосипед или пеша в селището, което дава възможност за по-подробно запознанство с живота на местните. Време за почивка: накисване на крака в гореща вода с билки, което е традиционна терапевтична практика. Масаж на краката от незрящи. Късен следобед завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 • 7-ми ден Хюе – Дананг – Хой Ан ( закуска, обяд и вечеря):
 • Закуска. Обиколка на имперския град, единствен образец на имперски град във Виетнам съхранил се до наши дни и гробницата на императора Ту Дук. Обяд. Следобед отпътуване към Хой Ан по Пътя на мандарините, преминавайни през Прохода на облаците, откъдето гледката към Дананг и околностите е великолепна. По пътя спирки за фотосесии. Посещение на музея Шам в Дананг. Пристигане в старинния град Хой Ан. Вечеря. Нощувка.
 • 8-ми ден обиколка на Хой Ан( закуска, обяд и вечеря):
 • Закуска. Обиколка на града: Музея на антиките, Японския мост, Китайския квартал, къщата на Пунг Хунг, пазара и пристанището, в което още през 15 век са акостирали кораби и джонки от различни страни: китайски, холандски, японски, португалски....Разглеждане на пагодата Чук Тан- най- старата пагода в Хой Ан – 1454г. издигната от китайски монах. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 • 9-ти ден Хой Ан – Дананг – полет за Сайгон ( закуска, обяд и вечеря):
 • Закуска. Трансфер до летището за полета Дананг- Сайгон от 09:30ч.- 10:40ч.. Посрещане от екскурзовода. Обяд. Обиколка на града с посещение на катедралата Нотр-Дам, Централна поща и пазара Бен Тан. Вечеря. Нощувка в хотела в Сайгон.
 • 10-ти ден Сайгон – Кай Бе ( закуска, обяд и вечеря):
 • Закуска. Трансфер до Кай Бе, 100км. ( около 2:30ч.). При пристигането в Кай Бе качване на борда на корабче за екскурзия по река Тиен, откъдето продължаваме към островите. Пешеходна разходка на острова към Меконг Лодж. Обяд. Разходка с велосипед или пеша из селището за запознанство с ежедневието на местните жители. Завръщане в Меконг Лодж. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 • 11-ти ден Кай Бе – Шау Док ( закуска, обяд и вечеря):
 • Закуска. Рано сутриннта хващаме корабчето, за да посетим плаващия пазар на Кай Бе, един от плаващите пазари в делтата на Меконг. Следва посещение на овощна градина, където може да дегустирате плодове и да пиете чай с мед. Пешеходна разходка в селищата на занаятите в Кай Бе. Обяд. Отпътуване за Шау Док, където пристигате късен следобед. Вечеря. Нощувка.
 • 12-ти ден Шау Док – Пном Пен ( закуска, обяд и вечеря):
 • Закуска. Преминаване на границата. Качване на борда на корабче за Пном Пен. Пристигане в пристистанището на Пном Пен, посрещане от екскурзовода. Обяд. Посещение на Кралския дворец, който е разположен в старинната цитадела Бантеай Кев. Разглеждане на павильона Шая Шан, изпълнения на класически камбоджански танци. Разглеждане на Сребърната пагода, получила това си название заради покрития си с пет хиляди сребърни плочки под, като всяка една тежи по 1кг. Следва посещение на Паметника на независимостта, който наподобява централната кула на Ангкор Ват, издигнат в чест на независимостта на страната от Франция през 1953г. Посещение на Националния музей с най-добрата колекция в света от кхмерски склуптури, както и керамични и бронзови изделия от пред-ангкорианския период на Фунан и Шенла ( 4-9 век). Екскурзията продължава с посещение на Ват Пном Даун Пен – името на пагода построена през 1372г. от знатната дама Даун Пен. Ват Пном понастоящем е най-високия изкуствен хълм в Пном Пен и център за разнобразни развлечения. Вечеря. Нощувка.
 • 13-ти ден Пном Пен ( закуска, обяд и вечеря):
 • Закуска. Посещение на Музея на геноцида в Туол Сленг – най-големия център за изтезания в страната през режима на Пол Пот. Училището, превърнато в затвор по инициатива на червените кхмери, с класните стаи превърнати в затворнически килии, въплащава целия ужас на режима на Пол Пот. Полетата на смъртта на Чоеунг Ек е мемориал съхраняващ костите на измъчваните камбоджанци. Посещение на организацията „ За усмивката на детето”, където ще бъдете топло посрещнати от деца и някои от тях могат да станат ваши водачи. Можете да присъствате на занятия или да видите документален филм за живота на децата в Камбоджа. Обяд. Следобяд посещение на неправителствена организация или на училище в Пном Пен, където може да помогнем на учителите да подготвят уроците си, да боядисат стаите си, да подготвят градината си или да се организират игри в зависимост от времето и програмата на неправителствената организация. Това е изключителен шанс да се срещнете с децата в неподправена атмосфера. Следва посещение на Руския пазар ( Псар Том Тмей). Разположен в боядисано в тъмно-жълто сграда в стил арт-деко, той е най-доброто място за закупуване на сувенири и дори антики. Вечеря. Нощувка.
 • 14-ти ден Пном Пен – Компонг Том – Сием Реап ( закуска, обяд и вечеря):
 • Закуска. Отпътуване към Компонг Том, намиращ се на 168 км, една от 5-те провинции по бреговете на езерото Тонле Сап. По пътя посещение на пазара Скун, известен още като пазара на големите паяци, на храма Куа Нокор, Пум Прасат, каменоделски ателиета. Отпътуване през селата към предангкорските храмове в Самбо Прей Кук, старата столица предхождаща Ангкор. Обяд. Пътят продължава по посока Сием Реап, отстоящ на 147 км, през села, оризови полета, със спирка в Компонг Кдей за разглеждане на старинен мост от ангкорианската епоха. Настняване в хотела. Вечерта туристите са поканени в къщата на местно семейство. Сядаме на масата за вечеря, като слушаме техните истории, които ни дават възможност да научим повече за тяхното ежедневие, вярвания и традиции , като те ще ни научат на няколко израза на кхмерски. След вечеря може да се посети нощен пазар, една цветна и оживена трапезария. На кратко пешеходно разстояние туристите ще бъдат заведени, за да им се покаже един друг вид СПА процедури. Ще ви запознанем с доктор Рибен масаж, където ще ви бъде извършен уникален „педикюр” само срещу няколко долара. Нощувка.
 • 15-ти ден Сием Реап – Ангкор Том и Ангкор Ват ( закуска, обяд и вечеря):
 • Закуска. Предстои ни посещение на паметници на Световното и културно историческо наследство по малко познати пътища. Пътят минава през джунглата и през местния магазин на селото. Ще посетите Западната порта на Ангкор Том, все още непозната за масовия турист. Посещение на Ангкор Том, в това число и Байон, планинския храм адаптиран към будизма и датиращ от края на 12 и началото на 13 век. Следва разглеждане на Бапуон, импозантен строеж на френското училище в Далечния изток от 11 век. Баксей Шамкронг, терасата на слоновете, върху която кралят и неговият двор са присъствали на шествията, както и терасата на Прокажения крал, наречена така заради статуята изобразяваща съдията на Ада с демоничен вид. Следва обяд в училище по хотелиерство – ресторант и хотел. То дава на учениците възможност да придобият по-голям опит, предоставяйки услуги. Посещение на Ангкор Ват, импозантния планински храм, издигнат през 12 век от крал Суриаварман ІІ. Това светилище, което бележи апогея на кхмерското кралство посредством своя план на концентрични стени, съвършенството на пропорциите и богатството на скулптурите, представлява най-красивото творение на класическото кхмерско изкуство. Ако пътешественик трябва да види само един паметник в Ангкор, то това би трябвало да е този. Вечеря и танцов спектакъл Апсара. Нощувка.
 • 16-ти ден Сием Реап – Кбау Спеан и Бантеай Срей (закуска, обяд)
 • Закуска. Екскурзия до Кбал Спеан, намиращ се на 30 км северно от Ангкор. До него се достига след около 30 минутна разходка из гората. Обяд в местен ресторант. Посещение на храма Бантеай Срей (Цитаделата на жените), посветен на Шива, чиято архитектура и красиви скулптури от розов пясъчник, смайват посетителя. Следва посещение на Бантеай Самре, възстановен изцяло след войната, който дава представа как би изглеждал Ангкор. Храмът е построен от крал Суриаварнам Втори. Посещение на храма Та Пром, представляващ своеобразна смесица от архитектура и тропическа природа. Старият манастир Та Пром, построен през 1186 г., “предтечата Брамба”, е една от най-важните постройки в Ангкор. Завръщане в Сием Реап. Нощувка.
 • 17-ти ден Сием Риеп – полет за Пном Пен – Отпътуване (Закуска, обяд)
 • Закуска. Трансфер до пристанището Мешрей. Качване на борда на корабче за круиз по езерото Тонле Сап. Недалеч от храмовете Ангкор се простира езерото Тонле Сап, един от най-значителните сладководни резервоари на нашата планета. Посещение на плаващо село, където животът на обитателите му изцяло зависи от риболова. Някои семейства се занимават с развъждане на риба, други – отглеждат крокодили. Обяд. Завръщане в града за посещение на училища по занаяти, които се стараят да възродят традиционните умения. Свободно време на стария пазар. Трансфер до летището за полета до Пном Пен. Прекачване на полета за София.
 • 18-ти ден Пном Пен – София
 • Пристигане на летище София.

  ЦЕНИ:

  при 8 туриста - 2907 евро

  при 12 туриста - 2612 евро

  при 15 туриста - 2494 евро

  Цената включва:

 • - Самолетен билет София- Доха – Ханой
 • - Самолетен билет Пном Пен- Доха – София
 • - Трансфери летище-хотел-летище с климатизиран автобус
 • - 15 нощувки, от които 13 в хотели, 1 на борда на традиционна джонка в самостоятелни каюти, 1 в нощен влак Ханой – Хюе в купета първа класа ( 4 човека в купе);
 • - 15 закуски, 15 обяда, 14 вечери
 • - Екскурзии по порграмата с климатизиран автобус
 • - Местни френско говорящи екскурзоводи
 • - Круиз в залива Халонг
 • - 2 дни/1 нощувка на борда на традиционна джонка в самостоятелни каюти
 • - Екскурзия с корабче по реката на парфюмите
 • - Спектакъл на марионетки върху вода първа класа
 • - Екскурзия с частно корабче за посещение на плаващия пазар Кай Бе
 • - Високоскоростно корабче Шау Док – Пном Пен
 • - Нощен влак Ханой – Нюе в купета първа класа ( 4 човека в купе)
 • - Вътрешен полет Данаг- Сайгон
 • - Вътрешен полет Сием Реап – Пном Пен
 • - Летищни такси за вътрешни полети
 • - Входни такси за всички посещавани обекти
 • - 1 бутилка вода на човек на ден
 • - Водач-преводач по време на цялото пътуване
 • - Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

  Цената не включва:

 • - летищни такси в размер на 398 Евро ( към дата 02.06.2013г. )
 • - туристическа виза за Виетнам – 45 $ изваждане на място
 • - туристическа виза за Камбоджа – 25 $ изваждане на място
 • - бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори – 3 евро на човек/ на ден ( 50 евро) разходи от личен характер
 • - застраховка „ Отказ от пътуване”
 • - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначени в „ цената включва”

  Необходими документи за виза:

 • - задграничен паспорт копие + оригинал валиден поне 6 месеца след пристигане
 • - 2 снимки паспортен формат размери 4 х 6 см
 • - Копие от лична карта
 • - Попълнен формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Виетнам

  Забележка:

 • Офертата важи при минимум 8 туриста. Резервация се прави с депозит 1200 евро.
 • При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане.
 • Остатъкът трябва да бъде внесен до 30 дни преди датата на тръгване.
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
 • 0024

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти