Виетнам и Камбоджа, 01.02.2016 - 12 дни - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА! (АРХИВИРАНА)


Цени от: 2290 евро
Продължителност: 12 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Камбоджа

Описание

Екскурзии

Виетнам и Камбоджа - 12 дни - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!

12 дни / самолет

Дати: <span style="\&quot;color:rgb(51," 51,="" 153)\"="">01.02.2016

Цена: 2290 EUR

 

 

Програма:

 • 1 ДЕН / 01.02.2016: София – Доха – Ханой
 • Полет от летище София до Ханой с АК “Qatar Airways” в 16:45 ч. Каца в Доха в 22:20 ч. Излита за Виетнам в 01:25 ч. на 02.02. Каца на международното летище в Ханой в 14:45 ч. на 02.02.2016 г.
 • 2 ДЕН / 02.02.2016: Ханой
 • Посрещане на летището в Ханой от представител на партниращата агенция - добре дошли в града, разположен на брега на Червена река. Някои дестинации предизвикват образи в ума на човек в момента, в който се споменат техните имена. Виетнам е една от тях – една завладяваща страна, която извиква в съзнанието автентичните виетнамски шапки от бамбук, улични търговци, мотопеди, бръмчащи през градовете, плаващите пазари на река Меконг, необятни оризища и много усмихнати лица. От храмовете на Ханой и островите на залива Халонг до плажовете на Транг и дворците на Хюе, това е едно място, обгърнато от неповторим дух. Древни пагоди и колониални къщи се борят за пространство с модерните небостъргачи, а тесните улички са онези прекрасни местенца, където можете да прекарате цял ден и цяла нощ. Трансфер до хотел 4*, настаняване, нощувка.
 • 3 ДЕН / 03.02.2016: Ханой
 • Закуска. Обиколка на впeчaтляващия Ханой. Въпреки че това е най-съвременната столица на Виетнам, Ханой все още запазва мистерията и очарованието на миналите векове. Тесните улички и традиционни магазини–къщи подканят посетителите на града към едно вълнуващо изследване, докато неговите множество красиви езера, паркове, булеварди и паметници, дават на града вид на елегантност и хармония с природата, уникален сред азиатските столици. Ще започнем деня с посещение на жилището, където Хо Ши Мин, може би най-известният виетнамски политик, живял тук от 1958 г. до последните си дни (1969 г.). Къщата е запазена в същото състояние, както е била докато виетнамския революционер е живял там и тя може да се разгледа през прозорците. Продължаваме към Пагодата с единия стълб, паметник, построен от дърво, върху колона с диаметър 1,25 метра, който датира от XI век, възстановен, след като бива разрушен от французите през 1954 г. След това се отправяме към Храма на литературатa – серия от оградени дворове и грациозни портали, един от най-добрите примери за традиционна виетнамска архитектура. Основан през 1070 г. и посветен на Конфуций, това е и мястото на първия университет във Виетнам. Продължаваме към езерото Хоан Кием и Храм Нгок Сон, разположени в сърцето на Ханой, където се намира едно островче с малка Пагода костенурка. По време на нашата обиколка ще преминем през други колониални забележителности, като прекрасната Опера (може да се види само отвън) и катедралата Св Йосиф. От езерото ще имаме възможност да опознаем Стария квартал. Тази очарователна мрежа от тесни улички и магазини-къщи е също известна като "36-те улици". Всяка улица носи името на стоката, която традиционно се продава там. Това е рай за почитателите на занаятите и безкрайно интересно място за опознаване на местния живот. В следобедните часове ще посетим Историческия музей, който се намира точно зад Операта. Националният музей на истрорията на Виетнам се помещава в елегантна сграда от 1930 г., където се е помещавал музея Ecole Francaise d'Extreme Orient. Музеят разказва историята на страната и включва експонати, обхващащи цялата история на Виетнам включително праистория, прото-виетнамски цивилизации, Червените кралства и т.н. Трансфер до хотела. Кратка почивка и след това посещение на уникално традиционно представление – водно куклено шоу (включено в цената). Нощувка.
 • 4 ДЕН / 04.02.2016: Ханой – Заливът Халонг – Ханой
 • След закуска ще напуснем прекрасния Ханой, за да се отправим към живописния залив Халонг, или буквално в превод „когато змеят се спуска в морето“. Съгласно легендата, когато местните жители се сражавали с китайските окупатори, боговете изпратили семейство дракони, за да защитят земите им. Драконите започнали да плюят скъпоценни камъни, които се превърнали в острови, формирайки защитна стена, благодарение на която хората запазили земята си, а след това създали и държава с името Виетнам. В продължение на 120 километрова брегова линия на залива Халонг, който е включен и в списъка на ЮНЕСКО за световно природно наследство, са пръснати около три хиляди острова и самотни скали. Именно това е и една от най-впечатляващите природни забележителности във Виетнам. Халонг се нарежда и сред 33 най-красиви заливи в света. Пристигане на кея около обяд, откъдето ще се качим на очарователно традиционно круизно корабче през залива. Докато се разхождаме из прекрасния Халонг, на корабчето ще бъде сервиран обяд. Круизът минава през уникални скални образувания с имена като Каменно куче и др. В основата на островчетата се намира една незабравима пещера наречена Thien Cung, която е последната, която ще видим, преди да се върнем към кея в Халонг около 16.30 ч. Трансфер до хотел 4* в Ханой. Нощувка.
 • 5 ДЕН / 05.02.2016: Ханой – Дананг – Хой Ан
 • Закуска. Трансфер до летището в Ханой за вътрешен полет Ханой – Дананг. Пристигане в Дананг и отпътуване за Хой Ан, като по пътя могат да се видят мраморни планини и малки селца. Пристигане в Хой Ан и обзорна обиколка на града (около 2 часа и половина). С около 120 000 жители, Хой Ан е признат за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Хой Ан е древен град, изключително добре запазен пример за Югоизточна Азия на търговско пристанище, датиращо от XVII, XVIII и XIX век. Посещение на Японския покрит мост, построен през 1593 г. от японската общност, за да свърже града с китайските квартали. Близо до моста се намира музеят Sa Huynh, където се помещават изложби от най-ранния период от историята на Хой Ан. Ще се разходим в семейния параклис Тран - 200-годишна къща, построена за поклонението към предците. Ще посетим и заседателната зала Phuoc Kien, Китайската пагода, построена около 1690 г. и разширена през 1900 г. Тя е типична за китайските кланове в Хой Ан и е посветена на Thien Hau Thanh Мау, богинята на морето и покровител на моряците и рибарите. Също така ще имаме възможност да посетим работилница, където ще ни покажат, как се правят типичните фенери, които се виждат из целия град. Трансфер до хотел 4*. Настаняване. Нощувка.
 • 6 ДЕН / 06.02.2016: Хой Ан
 • Закуска. Свободен ден за плаж или възможност за допълнителни екскурзии:
 • 1. Урок по готвене в Tra Que (половин ден) - 87 $ на човек
 • Рано сутринта ще отпътуваме от хотела в Хой Ан и ще минем през оризищата до селото Tra Que, разположено в тиха и спокойна местност. Tra Que е известно селце в цял Виетнам с качеството и разнообразието на своите зеленчуци и билки, отглеждани с помощта на специален метод за биологично земеделие. Ще направим обиколка на градините с местен фермер, който ще ни разкаже за различните растения. А след това ще се присъединим към земеделските производители, които обработват земята, торят с водорасли от местното езеро. Продължаваме с опознаването на местния начин на живот, като ще помогнем за почистване на земята, посяване на семена, поливане и бране на зеленчуци и още много други градинарски дейности. След това ще се върнем в къщата на фермера, където ще се научим как се приготвят традиционни виетнамски ястия. След обяд се завръщаме в Хой Ан.
 • 2. Ми Сон (половин ден) 69 $ на човек
 • Пътуване до Ми Сон, бивш религиозен център на Кралство Чампа, феномен в политическата и културна история на Югоизточна Азия, който владее региона от IV до XIII век. Руините на пет археологически обекти са разположени сред зелени хълмове и криволичещи потоци. След кратко посещение в центърa за посетители, където ще се запознаем с историята и културата на Чампа, ще се разходим по гористите пътеки, за да опознаем руините. Светилището Ми Сон е включено в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и е едно от най-посещаваните места в региона. Тук през IX и X век са построени най-красивите храмове в чест на бог Шива, а самото светилище е най-важният религиозен център за управляващите от династията Чимпа. Днес Ми Сон е един от най-големите индуски комплекси в Югоизточна Азия и служи като доказателство за съществуването на азиатска цивилизация, изчезнала преди векове. По време на Виетнамската война много от храмовете са унищожени, но благодарение на опеката на ЮНЕСКО, днес част от комплекса е добре запазен.
 • 7 ДЕН / 07.02.2016: Хой Ан – Дананг – Сайгон
 • Закуска. Трансфер до летище Дананг. Вътрешен полет Дананг – Сайгон. Пристигане в Сайгон и обзорна обиколка на града (около 4 часа). Сайгон е оживен метрополис, който изобилства с енергия, активност и движение. Накъдето и да погледнете, ще видите сближаването на традиционния и модерния живот. До 1975 г. Сайгон е столица на Република Южен Виетнам, а след обединяването на страната, градът е наречен Хо Ши Мин – на името на лидера на Виетнамската комунистическа партия и президент на Социалистическа република Виетнам.
 • Ще започнем нашия тур със съвременната история на града и обиколка на Двореца на обединението. Това е бившият дворец на президента на Южен Виетнам. Тази сграда в стил 60-те е всеизвестно щурмувана на 30 април 1975 г., в резултат на което е обявено падането на Южен Виетнам. Сградата е била запазена в оригиналния си вид, а танковете, с които е щурмувана, са изложени до входните порти. След това продължаваме към историческия център за посещение на пагодата на император Jade, един от най-интересните в Сайгон. Продължаваме нашата обиколка с посещение на Катедралата Нотр Дам в неоромански стил, която е и копие на тази в Париж, а след това ще видим и Централната поща. Ще се запознаем и със забележителностите в по-класически европейски стил, като богато украсеното кметство (Hotel De Ville), старата Опера (разглежда се само отвън). И накрая ще посетим централния пазар Ben Thanh, където стоките и занаяти са привлекателни за всеки вкус. Трансфер до хотел 4*. Настаняване. Нощувка.
 • 8 ДЕН / 08.02.2016: Сайгон – Ку Чи – Сайгон
 • Закуска. Отпътуване за тунелите Ку Чи (турът продължава около 5 часа и половина). Никога не открити от американските сили, тунелите Ку Чи са важна база по време на американската война. С дължина над 200 км, тази невероятна подземна мрежа, която свързва бившите командни пунктове, болници, подслони и оръжейни заводи, е изкопана на ръка, с най-примитивни лопати и селски кошници за изнасяне на пръстта. По време на разходката из района ще научите за ежедневието на Виетконг, ще видите умело прикритите входовете и сложните капани, а дори ще можете да преживеете едно приключение вътре в самите тунели, някои от които са били променени, за да могат туристите да опознаят част от подземната мрежа. Завръщане в Сайгон. Трансфер до хотела и свободно време. Нощувка.
 • На този ден (08.02.2016 г.) се отбелязва Виетнамската Нова година или Tết Nguyên Đán, наричана кратко Тет, която се празнува според лунния календар. Всеки месец по този календар започва от вечерта, когато отново се покаже лунният сърп. Празникът продължава два дни, като всяка година датата се мени между 21 януари и 21 февруари. Ще имате възможността да видите, как се отбелязва Новогодишната нощ във Виетнам.
 • 9 ДЕН / 09.02.2016: Сайгон – Сием Рип – Ангкор Том – Сием Реап
 • Закуска. Отпътуване за летище Сайгон за полет до Сием Рип. Пристигане в Камбоджа. Камбоджа е красива и екзотична държава, която с население от над 15 милиона, е 69-ата най-многолюдна страна в света. Официалната религия е теравада будизъм (най-консервативната школа в будизма), практикуван от около 95 на сто от населението. По-голямата част от населението на страната е съставено от така наречените кхмери, за които казват, че са най-красиви сред азиатците. Отправяме се за посещение на Ангкор Том. Укрепеният град Ангкор Том е с площ от 10 кв. км. Ограден от стена и широки ровове, градът включва много от най-популярните забележителности на Ангкор. Ще влезем от монументалната Южна порта, облицована от двете страни от статуи на демони и богове, всяка от които носи гигантска нага. Ще продължим към терасата на слоновете и терасата на прокажените царе, места, където преди са се провеждали обществени церемонии. Ще посетим храма Бапхуон и Фимеанакас, храм от 11 век, изграден от Суряварман I.
 • Продължаваме към загадъчния храм на Джаяварман VII - Байон. Този храм е един от най-популярните и завладяващи в Ангкор. Ще опознаем галериите от красивите и запазени БАН релефи, ще се изкачим по тесните стълби, за да стигнем до центъра на светилището. Целият храм се състои от 52 четирилики каменни кули, чийто брой не е случаен – толкова са седмиците в годината. Никъде в света няма нищо подобно на кулите на Байон. Всяка от тях е увенчана с четири огромни, с лице към четирите посоки на света, човешки лица. Централната кула символизира световната планина Байон, център на вселената. В центъра на кулата се е намирала огромна каменна статуя на Буда с височина около 4,75 м. Тази статуя е безмилостно разбита от иконоборци през Средновековието. Днес можем да намерим само разпръснати фрагменти из територията на храма. Друго предположение за броя на кулите е, че всяка от 52-те кули съответства на една от провинциите на средновековната Камбоджа, а централната кула на Байон символизира цар Джаяварман. Трансфер до хотел 4*. Настаняване. Нощувка.
 • 10 ДЕН / 10.02.2016: Сиeм Рип – Ангкор Ват – Сайгон
 • Закуска. Отпътуване към Ангкор Ват и обиколка. Бижу в короната на кхмерската архитектура, Ангкор Ват е национален символ и връхната точка на всяко посещение в Камбоджа - най-големият, най-добре запазеният и най-религиозно значимият от храмовете Ангкор. Построен е от владетеля Суряварман II в началото на 12 век в столицата Ясодхарапура като държавен храм и бъдещ негов мавзолей. Скъсвайки с шиваистичната традиция на предходните владетели, Суряварман посвещава храма на Вишну. Ангкор Ват впечатлява посетителите, както с неговия мащаб и красиво пропорционално оформление, така и със своята деликатна артистичност. Ангкор Ват съчетава елементи на две основни форми на кхмерската храмова архитектура: храмът планина и по-късния галериен храм, основавайки се на ранната дравидска архитектура с характерните джагати За да се ​​доближим до храма, първо трябва да пресечем големия ров, продължавайки по широк тротоар облицована с нага балюстради. При влизане в основната структура, ще се изкачим през серия от галерии и вътрешен двор, преди да достигнем до централното светилище, което предлага красива гледка и от другата страна на заобикалящата природа. По пътя ще спрем, за да се насладим на сложните каменни резби, които красят почти всяка повърхност на храма, с някои небесни танцьори, изваяни от стените. По стените на външната галерия е изобразен най-дългият непрекъснат барелеф в света, където се разказват истории от индуската митология, включително известният мит с „Биенето на океана от мляко“. Ангкор Ват е зашеметяващ по всяко време на деня, но по изгрев и залез е особено красив, тъй като може да се наблюдава играта на светлината върху камъните. Превърнал се в символ на Камбоджа, Ангкор Ват е изобразен на нейния национален флаг и е най-известната туристическа атракция на страната. Трансфер до летището в Сием Рип. Полет до Сайгон. Пристигане в Сайгон. Трансфер до хотел 4*. Настаняване. Нощувка.
 • 11 ДЕН / 11.02.2016: Сайгон – Доха
 • Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет Сайгон – Доха. Излита от Сайгон в 19:00 ч. Каца в Доха 23:25 ч. Настаняване в хотел.
 • 12 ДЕН / 12.02.2016: Доха – София
 • Полет Доха – София. Излита от Доха в 07:35 ч. Каца в София в 11:40 ч.

  ПАКЕТНА ЦЕНА:

  Цена на човек в двойна стая - 2290 €/ 4479 лв.

  Цена на човек в единична стая - 2655 € / 5193 лв.

  Трети възрастен - 2210 € / 4322 лв.

  Доплащане по желание:

 • Вечери в хотелите, както следва:
 • - Flower Garden Hotel, Ханой - 22 USD на човек на вечер, сет меню
 • - Hoi An Beach Resort, Хой Ан – 27 USD на човек на вечер, сет меню
 • - Liberty Central Saigon Riverside, Сайгон – 30 USD на човек на вечер, бюфет
 • - Angkor Boutique Tropic Hotel, Сием Реап – 22 USD на човек на вечер, сет меню

  Допълнителна информация:

 • Необходим минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 16 туристи.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на отпътуване.
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,75 лв. за щатски долар към 27.07.2015 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!

  Цената включва:

 • - Самолетен билет София – Доха – Ханой / Сайгон – Доха – София
 • - Летищни такси за основния полет: София – Виетнам - София – 295 евро / 577 лв. (към 27.07.2015, подлежат на препотвърждение).
 • - При повишаването им при издаване на билета, разликата ще бъде доплатена
 • - Самолетен билет Ханой – Дананг с включени летищни такси
 • - Самолетен билет Дананг – Сайгон с включени летищни такси
 • - Самолетен билет Сайгон – Сием Рип с включени летищни такси
 • - Самолетен билет Сием Реап – Сайгон с включени летищни такси
 • - Всички трансфери и екскурзии, описани в програмата
 • - 3 нощувки със закуска в хотел Flower Garden Hotel 4* или подобен в Ханой
 • - 2 нощувки със закуска в хотел Hoi An Beach Resort 4* или подобен в Хой Ан
 • - 3 нощувки със закуска в хотел Liberty Central Saigon Riverside 4* или подобен в Сайгон
 • - 1 нощувка със закуска в хотел Angkor Boutique Tropic Hotel 4* или подобен в Сием Реап
 • - Настаняване в хотел в близост до летището в Доха за транзитна нощувка на връщане
 • - Посещение на водно куклено шоу в Ханой
 • - 1 безплатна бутилка вода и 1 студена кърпа на човек на полудневните турове / 2 бутилки вода и 2 студени кърпи на човек на целодневните турове
 • - Включени входни такси по обектите според маршрута
 • - Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК „Армеец“
 • - Екскурзовод на английски език
 • - Водач-преводач от агенцията

  Цената не включва:

 • - Виза за Виетнам - 100 USD / около 178 лв – заплаща се задължително;
 • - Виза за Камбоджа - 30 USD / 54 лв (полага се на място) – заплаща се задължително;
 • - Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание;
 • - Разходи от лично естество;
 • - Бакшиши, които се заплащат на място;

  Условия за записване:

 • - 40 % депозит от пакетната цена при записване и сключване на договор за туристическо пътуване;
 • - Ксерокопие от международен паспорт;
 • - Доплащане до 04.01.2016
 • - Анулации и неустойки по програмата:
 • * до 150 дни преди датата на пътуване – без неустойки
 • * от 149 до 108 дни преди датата на отпътуване – 10 % от стойността на ТП
 • * до 107 дни до 28 дни преди отпътуване – 40 % от стойността на ТП
 • * от 27 до 0 дни - 100 % от стойността на ТП

  Необходими документи:

  За Виетнам:

 • международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане - в паспорта трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната, като на гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол;
 • формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Виетнам;
 • 1 снимка паспортен формат с размер 4 х 6 см;
 • копие от лична карта;
 • такса;

  За Камбоджа:

 • международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане - в паспорта трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната, като на гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол;
 • попълнен визов формуляр за туристическа виза за Камбоджа;
 • 1 снимка паспортен формат с размер 4 х 6 см;
 • Такса.
 • 0057-58

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти