Виена с полет от Варна, Септемврийски празници (АРХИВИРАНА)


Цени от: 1054 лв
Продължителност: 5 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Австрия

Описание

Има места, на които човек колкото и пъти да се връща, винаги ще открива нещо ново и различно. Вижте Виена по традиционния начин - замъци, лукс, пазаруване....... Но я усетете като местните - насладете се на чаша кафе в типична виенска сладкарничка, отпуснете се на слънце в парка на Хофбург или прекарайте цял ден на пикник в зоологичеката градина на Шьонбрун 

Примерна програма: 

Първи ден /02.09.2017/ 
Излитане от Варна , пристигане във Виена в 14.25. Трансфер до избрания хотел и настаняване. 
Следобед свободно време или възможност за пешеходна обиколка на центъра на Виена с гид с български език / срещу доплащане – 30 евро на човек при група от мин. 6 човека / – Операта: една от най красивите и заети опери в света. Всяка година там се правят по около 300 изпълнения на година, двореца Хофбург - бившата зимна резиденция на Хабсбургите, Парламента със статуята и фонтана на Атина. Кметството- седалището на кмета, и на градския съвет. Построена е в готически, като на върха на кулата на кметството се намира Rathausmann – пазителят на сградата, и един от символите на града,катедралата „Свети Стефан“ - внушителната готическа катедрала, наричана нежно от виенчани “Щефи” От върха на кулата се разкрива изключителна гледка към цяла Виена , площада Грабен с колоната на Чумата и елегантната улица Колмаркт със сладкарницата Демел, където можете да се насладите на ароматното виенско кафе и торта Сахер. 
Възможност за вечеря в типичен австрийски ресторант. 

Втори ден /03.09.2017/ 
След закуска – свободно време за самостоятелно посещение на Двореца Белведере - бароков комплекс, построен от принц Юджин от Савой. Той се намира на югоизток от центъра на града. Дворецът се състои от две части – Горен и Долен Белведере. И двете части са построени от Йохан Лукас фон Хилдебранд – един от най – важните австрийски архитекти. Там е изложена известната "Целувка" на Густав Климт. 

Трети ден /04.09.2017/ 
След закуска- свободно време за самостоятелно разглеждане на Виена 
14:30 часа – възможност за посещение на двореца Шьонбрун / срещу доплащане – 35 евро на човек за екскурзовод на български език и вход в двореца при група от мин 6 човека – без включен транспорт/ - лятната резиденция на Хабсбурги, разглеждане на парка и зоологическата градина на Шьонбрун. Tам се намира най-старата в света и единствена барокова зоологическа градина. 

Четвърти ден /05.09.2017/ 
След закуска- свободно време за самостоятелно разглеждане на Виена или посещение на : 
Природо – историческият музей (Naturhistorisches Museum) е един от най – важните музей в света. С течение на годините броя на екпонатите нараствал непрекъснато като достигнал до днес над 20 млн. експоната с голямо историческо значение. 
Музеят за изящни изкуства (Kunsthistorisches Museum) се намира в пищна сграда, коронована с четириъгълен купол на върха. Той е един от първите музей в света за изящно и декоративно изкуство. Тук имате възможност да видите творби на Рафаело, Веласкез, Рубенс, Микеланджело и др. 

Пети ден /06.09.2017/ 
Закуска. Трансфер хотел-летище. Полет от Виена за Варна 10:05 – каца 12:50 


Резервации: 
Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 30% от цената. Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация. 

Форсмажор: 
Туроператора не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача. 

Необходими документи: 
лична карта или задграничен паспорт
За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него

Основни забележителности на Виена 
Св. Стефан (Stephansdom) – внушителната готическа катедрала, наричана нежно от виенчани “Щефи” е завършена през 1433 г. и е висока в 136 м. От върха на кулата се разкрива изключителна гледка към цяла Виена. 
Имперският дворец Хофбург -под неговия покрив са били много влиятелни хора като Хабсбургите и управници на Австро – Унгарската империя. Днес той е официална резиденция на президента на Австрия. Хофбург е продукт на много архитекти, включили се да завършат това невероятно творение. 
Дворецът Шьонбрун (Schloss Schönbrunn) е бил лятната резиденция на Хабсбургите. Tам се намира най-старата в света и единствена барокова зоологическа градина. Ако сте решили да посетите двореца , си отделете най-малко един ден. 
Природо – историческият музей (Naturhistorisches Museum) е един от най – важните музей в света. С течение на годините броя на екпонатите нараствал непрекъснато като достигнал до днес над 20 млн. екпоната с голямо историческо значение. 
Музеят за изящни изкуства (Kunsthistorisches Museum) се намира в пищна сграда, коронована с четириъгълен купол на върха. Той е един от първите музей в света за изящно и декоративно изкуство. Тук имате възможност да видите творби на Рафаело, Веласкез, Рубенс, Микеланджело и др. 
Пратерът, е увеселителен парк, намиращ се в обществения виенски парк . В него можете да намерите различни увеселителни влакчета и други забавления. Увеселителният парк е отворен през периода 15 март – 31 октомври. Няма входна такса на парка, но за сметка на това всеки атракцион има такава. 
Сградата на Австрийския парламент (Parlament or Hohes Haus) е една от забележителностите във Виена , които не бива да пропускате. Построена е в периода 1874 – 1883г. и покрива периметър от над 13 500кв.м. Сградата е построена от архитекта барон Теофил фон Хансен. Едно от най – популярните части на парламента е статуята и фонтана на Атина – известна туристическа атракция. 
Виенската опера (Wiener Staatsoper) се намира в центъра на Виена. Тя е построена в неокласически стил и е една от най – заетите опери в света. Всяка година там се правят по около 300 изпълнения на година. 
Кметството (Rathaus) е седалището на кмета, и на градския съвет. Сградата е доста впечатляваща. Построена е в готически, като на върха на кулата на кметството се намира Rathausmann – пазителят на сградата, и един от символите на града. В кметството се намира и историческия „Wiener Rathauskeller“ - традиционен ресторант с барокови зали, в който можете да опитате традиционни виенски специалитети. 
Дворецът Белведере (Belvedere palace) е бароков комплекс, построен от принц Юджин от Савой. Той се намира на югоизток от центъра на града. Дворецът се състои от две части – Горен и Долен Белведере. И двете части са построени от Йохан Лукас фон Хилдебранд – един от най – важните австрийски архитекти, творящи в стил барок. 

Информация за дати и цени

02.09.2017- 1054 лв

Полети: 
02 септември 2017 Варна - Виена 13:30 – 14:25 
06 септември 2017 Виена - Варна 10:05 – 12:50 

Какво е включено в цената

Цената включва: 
Самолетен билет Варна- Виена-Варна с летищни такси ; 
4 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел ; 
трансфери летище – хотел – летище; 
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/; 

Какво не е включено в цената

Цената НЕ включва: 
Багаж за чекиране до 23кг – 80 лева за двете посоки / заплащат се по желание /; 
Екскурзии по желание според програмата ; 
Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. ‚ 
АЯ травел

Адрес: Варна, бул. Сливница 78
Телефон: 052691125
Сайт: http://www.ayatravel.net

Още оферти