ВЕЛИКДЕН И МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ - Рим, Флоренция и Пиза от Варна (АРХИВИРАНА)


Цени от: 1099
Продължителност: 6 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Италия

Описание

ПРОГРАМА

1 Ден  -  Варна - Букурещ – Пиза

Трансфер от Варна до летището в Букурещ. Пристигане в Пиза, настаняване в хотела. Свободно време за разглеждане на Наклонената кула на пиаца деи Мираколи и центъра на Пиза. По желание  вечеря в изискан ресторант с типична тосканска кухня. Нощувка.

2 Ден – Флоренция

Закуска, след което отпътуване за Флоренция. Настаняване. Възможност за туристическа обиколка с местен екскурзовод с посещение на забележителностите на града: църквата "Санта Кроче" – наричана още националния "пантеон", където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; квартала на Данте Алегиери с къщата му; катедралата "Санта Мария дел Фиоре" с Купола на Брунелески и Кулата на Джото; баптистерията "Йоан Кръстител" с "вратите на рая"; площад "Синьория" с "Палацо Векио" и лоджа деи Ланци – музей на скулптурите под открито небе. Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио - "Мостът на златарите", ще ви покажем прочутия бронзов глиган в центъра на Флоренция, «И един последен съвет: преди да си тръгнете от Флоренция, минете под портика на Новия пазар. Не забравяйте да потриете за късмет носа на прословутото прасенце и да пуснете монета в устата му. Ако монетата премине през решетката, Флоренция ще ви донесе късмет.»

Свободно време. Нощувка във Флоренция.

3 Ден – Флоренция – Пиза - Флоренция

Закуска. Свободна програма във Флоренция с посещение на дворците, музеите и галериите, които бихте искали по-подобно да разгледате като дворецът "Пити" и градините "Боболи", галерия "Уфици". Може да изберете панорамна обиколка с автобус на Флоренция – виж по-долу hop & hop off тур на забележителностите на Флоренция /25 евро на човек/. Нощувка във Флоренция.

4 Ден  - Флоренция - Рим

Ранна закуска. Влак от Флоренция до Рим, настаняване в хотела.

Туристическа обиколка с екскурзовод /допълнително заплащане/ - „Класически Рим“ с Колизеума, Базилика Сан Джовани  в Латерано ( старата резиденция на папата и най- старата базилика в Рим ), Свещената стълба и т.н.

Празнична вечеря за двама в реномиран ресторант в центъра на Рим.

Нощувка в Рим.

5 Ден - Рим

Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане възможност за полудневна допълнителна екскурзия -  Бароков Римс екскурзовод на български език или посещение на музеите на Ватикана /35 евро на човек с предварително записване/ или панорамна обиколка с автобус на Рим - hop & hop off тур на забележителностите на Рим / 25 евро на турист/ .

6 Ден Рим – Букурещ - Варна

Полет за Букурещ. Трансфер от летище Букурещ до гр.Варна.

Допълнителни екскурзии и услуги

1. ПОЛУДНЕВЕН ТУР НА  ФЛОРЕНЦИЯ - 30 евро на човек / мин. 6 записани /

2. ОБИКОЛКА „КЛАСИЧЕСКИ РИМ” – /около 4 часа/ с екскурзовод на български език и посещение на:

 • Базилика SanGiovanni в Латерано ( старата резиденция на папата и най- старата базилика в Рим ),
 • Свещената стълба ( донесена от Света Елена, майката на император Константин, където се счита, че е пролята Кръвта на Иисус )
 • Колизеума 
 • Школата на Гладиаторите (останки на енда от 4 школи за гладиатори около Колизеума)
 • Арката на император  Константин (показва различни статуи през вековете и изменянето на изкуството в Римската империя) ,
 • Колоната на император Траян,
 • Форум на римляните, Форум на императорите, Площад Венеция,
 • Театарът на Марчело ( създаден по времето на Цезар и използван като еталон за създаването на Колизеумът),
 • Кметството (Campidoglio- най-високия връх в Римската империя и свещено място),
 • CircoMassimo ( където са се извършвали конски надбягвания по времето на император Август),
 • Пантеона ( най-старият паметник на културата в Рим),
 • LargoArgentina ( мястото, където е убит Цезар) (Bocca dell Verita устата на истината, огромна маска от първи век със своите легенди).

Мин. брой туристи за тур. обиколка: 6

 

3. БАРОКОВИЯТ РИМ - 30 евро на човек

Обиколтата е около 4 часа, клиентите се взимат от хотела.

Обиколката включва:

 • Площад Навона (Фонтанът на Моро, фонтанът на Нептун, фонтанът на 4 реки от Бернини);
 • Пантеонът (площадът Ротонда , влизане в Пантеона), църквата San Luigi dei Francesi (с произведения на Caravaggio-известен художник);
 • Площад Испания (фонтанът Barcaccia на Бернини, качване на Trinita dei Monti (църквата над Испанските стълби);
 • Известният Fontana di Trevi, църквата Sant Ignazio (характерна с двуслойния начин на изображението и илюзията и перспективата; Министерският съвет и оригиналната колона на император Марк Аврелии, Quirinale (или Президентството с оригиналните скулптури на Синовете на Зевс от римско време);
 • Площадът на народите с фонтана на Valadier от 18 век и стената със статуите от френски скулптур, църквата Santa Maria dell Popolo (произведението на Caravaggio за Свети Петър на кръста).

Мин. брой туристи за тур. обиколка: 6

 5. ЕДНОДНЕВЕН БИЛЕТ ЗА HOP & HOP OFF ТУР НА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ НА РИМ - 25 ЕВРО -билетът ви осигурява възможност да се качвате и слизате, на която и да е спирка по маршрута на линията в продължение на 1 ден. По време на пътуването можете да слушате беседа за забележителностите покрай които преминавате на 8 езика (руски, английски, немски, френски, испански, италиански, китайски и японски) чрез слушалки, които получавате при първото качване в автобуса и заверката на билета ви. Автобусите се движат на всеки 20 минути, начална спирка на гара Термини. – няма мин. брой туристи

Условия за резервация на панорамната автобусна обиколка:

Билетът може да бъде закупен до 24ч. преди датата на използването му. При плащането му получавате ваучер, с който при качването на автобус на ROMA OPEN TOUR от която и да е от спирките по маршрута му получавате слушалки и билет с които можете да слушате беседата и да се качвате и слизате на автобусите по маршрута без ограничение, в рамките на времето на валидност на билета.


 6. ЕДНОДНЕВЕН БИЛЕТ ЗА HOP & HOP OFF ТУР НА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ НА ФЛОРЕНЦИЯ - 25 ЕВРО - билетът ви осигурява възможност да се качвате и слизате, на която и да е спирка по маршрута на линията в продължение на 1 ден. По време на пътуването можете да слушате беседа за забележителностите покрай които преминавате на 8 езика (руски, английски, немски, френски, испански, италиански, китайски и японски) чрез слушалки, които получавате при първото качване в автобуса и заверката на билета ви. - няма мин. брой туристи

Доплащане за багаж:

 • Чекиран багаж – 22 евро на бройка на посока
 • Голям ръчен багаж – 15 евро на посока

Условия за записване:

 • Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
 • Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи: 

Лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!

Цената се препотвърждава в момента на резервация в зависимост от наличните свободни места в промоционална класа WizzAir или при по-ниска цена на друга авиокомпания.

Информация за дати и цени

13.04.2017 - 18.04.2017 - 1199 лв.
29.04.2017 - 04.05.2017 - 1099 лв.

Какво е включено в цената

 • Самолетен билет Букурещ – Флоренция - Рим - Букурещ  с малък ръчен багаж с размери 42 см. х 32 см. х 25 см. 
 • Трансфер с автобус/влак Пиза - Флоренция  - Рим
 • 5 нощувки със закуска в централни хотели 3*
 • Туристуческа обиколка на Рим - Класически Рим
 • Летищен трансфер от и до Варна, Русе, Шумен, Добрич, Разград

Какво не е включено в цената

 • Трансфер летище Пиза – хотел – 2 евро, хотел Рим – Летище Рим - 4 евро
 • Градска такса за хотелите, която се заплаща на място и зависи от категорията на хотела /2 - 3 EUR на човек на ден/
 • Мед. застаховка „Помощ при пътуване”
 • И всичко останало неспоменато в „цената включва” 
Дидона ЕООД

Адрес: бул.„ Княз Борис I“ 7, надп. ет. 1 9000 Варна
Телефон: 0895047288
Сайт: http://www.didonatravel.bg

Още оферти