Будапеща Прага (АРХИВИРАНА)


Цени от: 245 лв
Продължителност: 5 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Чехия

Описание

Б У Д А П Е Щ А  и  П Р А Г А
 
Дати: 01.03 – 05.03.2018 г.;  01.05 – 05.05.2018 г.
 
1 ден: Пловдив - София - Будапеща
Отпътуване от Гоце Делчев в 2.00 ч  Благоевград  3.30 ч. от София  в 5.30 ч от паркинга на Храм–паметник А. Невски. Транзитно преминаване през Сърбия.  Пристигане в БУДАПЕЩА вечерта. Настаняване в хотел. *Вечеря. Нощувка.
 
2 ден: Будапеща – Прага
Закуска. *Панорамна обиколка на Будапеща с екскурзовод на български. Наричат Будапеща „Принцесата на Дунав. По левия и десния бряг на реката са разположени впечатляващи сгради, на които ще имате възможност да се любувате, преминавайки по най-величествените от множеството мостове. Ще научите за историята на Унгария на Площада на героите, а след това ще надникнете и в замъка „Вайдахуняди”. Ще видите  Парламента – един от най-красивите в света, Катедралата „Св. Стефан”, ще усетите духа на града в Будайската крепост с Кралския дворец, църквата "Матияш", Рибарските кули и др.
Свободно време за разходка по пешеходната улица „Ваци” - най-красивата улица на Будапеща. Отпътуване за ПРАГА. Настаняване в хотел. *Вечеря. Нощувка.
 
3 ден: Прага – Карлови Вари
Закуска. По желание екскурзия до Карлови Вари – „градът на трите чудеса”, най-известния СПА курорт и фестивален град на Чехия, в историческата област Бохемия. По време на тази екскурзия ще се потопите в неповторима атмосфера, ще се разходите на чист въздух покрай множество исторически места като Стария замък на величествен хълм, църквите „Св. Урбан”, „Мария Магдалена”, православния храм „Св.Св. Петър и Павел”, ще видите красиви паркове, колонади и сгради, радващи очите с архитектурната си красота. Градът се слави и със своя билков ликьор Бехеровка, който наричат тринадесетия лечебен извор на Карлови Вари, а също и с изделия от кристал и розов порцелан. Лечебната вода, красивата природа и впечатляващата старинна архитектура наричат трите чудеса, които са превърнали града в един от най-красивите курорти в Европа. Връщане в Прага, по желание и предварителна заявка – разходка с корабче по река Вълтава. Свободно време.  Нощувка.
 
4 ден: Прага
Закуска. 9.00 ч. - *Пешеходна обиколка на Прага с екскузовод на български. По време на тази екскурзия ще ви покажем най-интересното и ще се запознаете с основните забележителности на столицата. Пред вас ще се открие с цялото си великолепие историческия център, величието и красотата на Вишеград и Пражкия град. Ще видите Малострански намести, Старият Кралски Дворец, Катедралата „Свети Вит” с кулата и параклиса, посветен на Свети Вацлав - светеца патрон на Прага, Златната уличка - Магическия град, позната като уличката на Алхимиците, които вечно търсили камъка на мъдростта и еликсира на младостта, Карлов мост - един от символите на Прага, свързващ историческите квартали Мала страна и Старе место, Старе место с площада - сърцето на стария град, сградата на Кметството с внушителната кула и астрономическия часовник Орлой, привличащ с появата на апостолите на всеки час и др. Ще стигнем и до Вацславския площад – политическото сърце на Прага с паметника на  Св. Вацлав  и Националния музей.
Свободно време. Отпътуване за България. Транзитно преминаване през Словакия, Унгария и Сърбия.
 
5 ден: София – Пловдив
Пристигане в София/Пловдив вечерта.

 

Информация за дати и цени


01.03 – 05.03.2018 г.: Цена: 245 лв 
01.01 – 05.05.2018 г. : Цена: 265 лв
Забележка: отпътуването от  гр. Пловдив и Пазарджик се осъществява при мин 15 човека. 
Пловдив, Пазарджик – 20 лв на човек, Гоце Делчев  - 35 лв ; Благоевград – 30 лв

Какво е включено в цената

Пакетната цена включва:  
транспорт с автобус (с видеосистема, климатик, минибар);
1 нощувки със закуски в хотел 3* в Будапеща,
2 нощувка със закуска в хотел 3* в Прага;
туристическа програма в определените според маршрута градове и туристически обекти,
екскурзоводско обслужване;
медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 65 г. на ЗК Уника; водач от Агенцията.
 
 

Какво не е включено в цената

Цената не включва:
медицинска застраховка за лица над 65 г. (по тарифите); входните такси за музеите и туристическите обекти;
мероприятия по желание, отбелязани с * (разодка с корабче по р. Дунав - 18 евро (с торта и шампанско), Панорамна обиколка на Будапеща – 12 евро;
Пешеходна обиколка на Прага – 20 евро
екскурзия до Карлови Вари – 25 евро;
разходка с корабче по р. Вълтава – 15 евро; 
вечеря в ресторанта на хотела - 12 евро в Будапеща,
разходи от личен характер;
 
Доплащане за: единична стая - 65 лв; медицинска застраховка за лица над 75 г. - 10 лева; за отпътуване от Пловдив – 24 лева.
Необходими документи: лична карта или паспорт (+ ксерокопие на документа за самоличност); за деца до 18 г. - нотариално заверена декларация от непътуващия родител или от двамата родители; няма визови, санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута;
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:  40
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на тръгване;
Начин на плащане: депозит - 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.
 
Туристическата агенция си запазва правото на промени на цената и последователността на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
 
 
Лъки Холидей ЕООД

Адрес: София, ул. Удово 5
Телефон: 0886049676
Сайт: http://www.luckyholiday.eu

Още оферти